DEH

DEH

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ολοκληρώνονται Φέτος τα Έργα Ηλεκτρικής Διασύνδεσης σε Κυκλάδες και Αγ. Γεώργιο

Μέσα στο 2016, η Ελληνικά Καλώδια ολοκληρώσει το έργο διασύνδεσης των νήσων Σύρου - Τήνου, Σύρου - Μυκόνου, Σύρου - Πάρου και το έργο διασύνδεσης του αιολικού πάρκου στη νησίδα του Αγίου Γεωργίου, όπως αναφέρθηκε χθες σ το πλαίσιο της ετήσιας τακτικής ενημέρωσης της διοίκησης του ομίλου προς την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Η ΕΛΚΑ έχει ήδη αναλάβει σημαντικά έργα υποβρυχίων καλωδίων και στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρία Tennet, διαχειρίστρια συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ανέθεσε στον όμιλο Ελληνικά Καλώδια την εκτέλεση δύο έργων «με το κλειδί στο χέρι» (turnkey projects) για τον σχεδιασμό, παραγωγή, εγκατάσταση και υποθαλάσσια προστασία υποβρύχιων συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για τη σύνδεση των υποσταθμών των υπεράκτιων αιολικών πάρκων Borkum Riffgrund II και Trianel Borkum στη Βόρεια Θάλασσα. 

Όπως επισημαίνεται, «τα εν λόγω υψηλών απαιτήσεων έργα υπογραμμίζουν την εξέχουσα θέση του Ομίλου Ελληνικά Καλώδια ανάμεσα στους κατασκευαστές υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης παγκοσμίως», ενώ, επιπλέον, ο όμιλος αναμένει θετικές εξελίξεις και από άλλους διαγωνισμούς υποβρυχίων καλωδίων στο άμεσο μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το 2015 ήταν καθοριστικό για τις μελλοντικές εξελίξεις του ομίλου, καθώς εντός του έτους εκτέλεσε σημαντικά συμβόλαια για έργα υποβρυχίων καλωδίων, ενώ συνέχισε να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και τη μείωση του κόστους παραγωγής. Οι πρωτοβουλίες αυτές εστίασαν στην αύξηση της αποδοτικότητας των μονάδων παραγωγής, στη μείωση του κόστους ανά μονάδα παραγόμενου προϊόντος και στη μείωση του κόστους των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων του ομίλου.

Η αύξηση των πωλήσεων των βασικών προϊόντων έφτασε το 23%, ενώ σημαντική επίδραση στην αύξηση του κύκλου εργασιών είχε η εκτέλεση δυο σημαντικών έργων υποβρύχιων καλωδίων στην εγχώρια αγορά, της διασύνδεσης των Κυκλάδων και της διασύνδεσης της νήσου Αγ. Γεώργιος.

Τέλος, η διοίκηση του ομίλου αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές για το 2016, καθώς παρατηρείται σταδιακή ανάκαμψη των διεθνών αγορών, η οποία έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης και σε βελτιωμένα περιθώρια κερδοφορίας.

Επιπλέον, η ρευστότητα στις ευρωπαϊκές αγορές εμφανίζει βελτιωτικές τάσεις, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=104463

Δεν υπάρχουν σχόλια: