DEH

DEH

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Σκουρλέτης: Δεν θα Πωληθούν τα Ενεργειακά Περιουσιακά Στοιχεία που Είχαν Περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ


Αποτέλεσμα εικόνας για Σκουρλέτης
Οι μόνες ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι αυτές που περιγράφονται στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, οι οποίες άλλωστε είχαν δρομολογηθεί, τονίζει σε συνέντευξή του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αναφερόμενος στα περιουσιακά στοιχεία που είχαν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και , όπως είπε, είναι εκτός συμφωνίας, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να πωληθούν.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο κ. Πάνος
Σκουρλέτης δηλώνει ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγει τον δρόμο για την ελάφρυνση του χρέους, έτσι τουλάχιστον οριζόταν στην τελευταία συμφωνία. «Αν κάποιοι θέλουν να αλλάξουν τη συμφωνία ή να την ξεχειλώσουν, κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση», τονίζει.
«Θέλω όμως να επισημάνω πως αν οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως τέτοιου είδους παιχνίδια στις δεδομένες συνθήκες της προσφυγικής κρίσης, αλλά και με ένα βρετανικό δημοψήφισμα με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, υπονομεύουν τελικώς την ευρωπαϊκή συνοχή, τότε η Ε.Ε. δεν έχει μέλλον.
Δείτε τις φυγόκεντρες τάσεις που αναπτύσσονται εντός της Ευρώπης, την άνοδο της ακροδεξιάς, για να διαπιστώσετε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για ηγεμονισμούς και παιχνίδια με τη φωτιά», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας «στόχος είναι κλείσει η αξιολόγηση εντός του πλαισίου της συμφωνίας. Από τη στιγμή που δεν υφίσταται ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης οι εκλογές που ζητά η αντιπολίτευση δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα υπό τις παρούσες συνθήκες.
Ιδιαίτερα ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κάνει τον ‘τζάμπα μάγκα’, μιας και αποκλείεται να βγει νικητής σε ενδεχόμενες εκλογές».
«Οι μόνες (ενεργειακές) ιδιωτικοποιήσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι αυτές που περιγράφονται στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, οι οποίες άλλωστε είχαν δρομολογηθεί. Όσον αφορά περιουσιακά στοιχεία που είχαν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και είναι εκτός συμφωνίας, δεν πρόκειται να πωληθούν.
Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργείται το νέο ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, σε αντίθεση με την προηγούμενη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: