DEH

DEH

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Παναγιωτάκης: Η αγορά ρεύματος θα ανοίξει χωρίς να χρειαστεί να γίνουν δημοπρασίες τύπου NOME

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠαναγιωτάκηςΣοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσον θα είναι αναγκαία η διαδικασία των δημοπρασιών τύπου NOME, καθώς εν τω μεταξύ θα υπάρξουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που θα επιφέρουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, εξέφρασε μιλώντας χθες στο συνέδριο του ΙΕΝΕ ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης.
Στο περιθώριο του συνεδρίου ο επικεφαλής της ΔΕΗ εξήγησε, μιλώντας στο energypress, ότι εννοεί κινήσεις όπως για παράδειγμα εκείνη των ΕΛΤΑ που έχουν ανακοινώσει ότι
θα μπουν δυναμικά στον τομέα της προμήθειας ρεύματος.
Στην περίπτωση πάντως που προχωρήσουν οι δημοπρασίες, ο κ. Παναγιωτάκης έθεσε ως όρο το να μην αναγκαστεί η ΔΕΗ να πουλήσει λιγνιτικό ρεύμα κάτω από το κόστος παραγωγής του, κόστος που εμφανίζεται πλέον υψηλότερο λόγω της υπολειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και της μικρής λιγνιτικής παραγωγής.
«Η ΔΕΗ θα γίνει επιχείρηση και θα λειτουργήσει ως επιχείρηση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτάκης, προαναγγέλοντας επέκταση σε γειτονικές αγορές και μια προσπάθεια να πρωταγωνιστήσει η επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Προέβλεψε επίσης ότι η ΔΕΗ θα συμβάλλει το επόμενο διάστημα στην έλευση σοβαρών επενδυτών στο ενεργειακό τοπίο της χώρας μας.
Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανέφερε ότι θα αποτελέσει μεγάλη ζημιά για τη χώρα η συρρίκνωση της χρήσης λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή. Για τις επόμενες δύο δεκαετίες ο λιγνίτης πρέπει να συμμετέχει σε ποσοστά 30 – 35% στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, είπε χαρακτηριστικά, και επισήμανε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τις ανάλογες επενδύσεις, όπως επί παραδείγματι την κατασκευή της δεύτερης λιγνιτικής μονάδας στη Φλώρινα.
ΠΗΓΗ: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: