DEH

DEH

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η πρόταση της ΔΕΗ για τα νέα βιομηχανικά τιμολόγια


Η πρόταση της ΔΕΗ για τα νέα βιομηχανικά τιμολόγια Της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Τιμολόγηση με κλιμακωτές ανταγωνιστικές χρεώσεις, ανάλογα με το καταναλωτικό προφίλ κάθε βιομηχανίας, αλλά και συγκεκριμένα κίνητρα για τη Ζώνη Ελαχίστου Ισχύος (βράδυ, Σαββατοκύριακα και αργίες) περιλαμβάνει η πρόταση της ΔΕΗ για τα νέα βιομηχανικά τιμολόγια, που θα ισχύσουν στη διετία 2016-2017.
Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ και θα έρθει προς έγκριση στην έκτακτη
γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, στις 7 Δεκεμβρίου, όπου θα προταθεί και η κατάργηση των εκπτώσεων 20% στα τιμολόγια της υψηλής τάσης από τον επόμενο χρόνο, ως συμμόρφωση με το τρίτο μνημόνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr, προτείνονται επτά τιμοκατάλογοι ανταγωνιστικών χρεώσεων, από τους οποίους θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι 17 πελάτες της υψηλής τάσης, προκειμένου να συμφωνήσουν και να υπογράψουν ως τα τέλη του έτους τις νέες συμβάσεις προμήθειας με τη ΔΕΗ, μετά την κατάργηση των εκπτώσεων του 20%, που χαρακτηρίσθηκαν από την Κομισιόν ως κρατικές επιδοτήσεις.
Για τη σύναψη της σύμβασης θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών μέσα από τις διαπραγματεύσεις, η ΔΕΗ θα διακόψει την εκπροσώπηση της, θα σταματήσει, με άλλα λόγια, να προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια στο συγκεκριμένο πελάτη.
Στην περίπτωση, εξάλλου, που δεν θα υπογραφεί σύμβαση για το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μετά την 1/1/2016, η τιμολόγηση θα γίνει με τους νέους τιμοκαταλόγους.
Οι κλιμακωτές ανταγωνιστικές χρεώσεις θα λαμβάνουν υπόψη την κατανάλωση ενέργειας, με βάση ποιες και πόσες ώρες την ημέρα θα γίνεται, καθώς και τις ζώνες φορτίου που θα χρησιμοποιούνται από κάθε πελάτη.
Στη Ζώνη Ελαχίστου Ισχύος, για παράδειγμα, για το 100% των ωρών η έκπτωση όγκου υπολογίζεται στο 8%, για το 75% στο 6% και κάτω από αυτό δεν θα δίδεται καμία έκπτωση. Η Ζώνη Ελαχίστου Ισχύος ορίζεται από τις 11 μ.μ. ως τις 8 π.μ., από Δευτέρα έως την Παρασκευή και όλο το 24ωρο για τα Σαββατοκύριακα.
Στην πρόταση που εγκρίθηκε χθες δεν περιλαμβάνεται τιμή κόστους της μεγαβατώρας, βάσει της οποίας θα γίνονται οι χρεώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr, η ΔΕΗ θα λαμβάνει υπόψη την τρέχουσα τιμή κόστους, όπως αυτή διαμορφώνεται την περίοδο υπογραφής της σύμβασης. Δεν έγινε γνωστό, ωστόσο, αν θα υπάρχει δυνατότητα ευελιξίας στην αναπροσαρμογή της, συνεπώς, και στη διαφοροποίηση των χρεώσεων, στη διάρκεια της διετούς σύμβασης.
Ήδη, η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει κύκλο διαπραγματεύσεων με όλους τους πελάτες της υψηλής τάσης, διαπραγματεύσεις που αναμένεται να οριστικοποιηθούν μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων, καθώς, πλέον, θα υπάρχουν συγκεκριμένοι τιμοκατάλογοι και μεθοδολογία, για την υπογραφή των νέων βιομηχανικών τιμολογίων από τον επόμενο χρόνο.

http://www.liberal.gr/arthro/22585/oikonomia/epicheiriseis/i-protasi-tis-dei-gia-ta-nea-biomichanika-timologia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: