DEH

DEH

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΘΕΙ Η 3η ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Μήνες τώρα η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ μαζί με τους εργαζόμενους του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ-ΛΙΠΤΟΛ δίνουνε αγώνα για να επισκευασθεί και να ξαναλειτουργήσει και πάλι η 3η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Οι λόγοι είναι πολλοί και ΟΛΗ Η ΕΟΡΔΑΙΑ πρέπει να δώσει τις όποιες μάχες μένουν ώστε να δούμε και πάλι τον ιστορικό σταθμό να ανάψει.
1ος και κύριος λόγος είναι ότι χρειάζεται για την τηλεθέρμανση (μιάς και η παροχή απο τον ΑΗΣ Καρδιάς δεν επαρκεί για την πόλη), το έχουμε ξαναγράψει αρκετές φορές θα το ξαναγράψουμε και πάλι. Η Πτολεμαΐδα χρειάζεται 130 έως 140MW θερμικά τα οποία δεν μπορεί να δώσει ο ΑΗΣ Καρδιάς. Ο ΑΗΣ Καρδιάς έδινε μέχρι πέρυσι 80MW θερμικά, τα υπόλοιπα 50MW θερμικά έδινε η 3η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, έτσι στις πολύ παγερές ημέρες τα υπόλοιπα συμπληρώνουν είτε ο καυστήρας πετρελαίου της τηλεθέρμανσης είτε οι αποταμιευτήρες ενέργειας (υπο την προυπόθεση ότι θα μπορούν να είναι γεμάτοι στις ώρες που δεν υπάρχει ζήτηση στην πόλη). 
Με άλλα λόγια ήταν τούλαχιστον απαράδεκτο ακόμη που έκλεισε ο ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ (χωρίς να αντιδράσει η τότε Δημοτική Αρχή), γιατί τα επιπλέον 10MW θερμικά που ήθελε η πόλη τα έδινε "άνετα" ο ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ και μάλιστα με ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ.  Έτσι μετά το κλείσιμο του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ ''η εύθραυστη" θερμική ζήτηση στην Πτολεμαΐδα έμεινε να εξαρτάται απο την 3η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. 
2ος λόγος είναι ότι το κόστος της επισκευής είναι πολύ χαμηλό σε σύγκριση με τα όσα θα προσφέρει η επαναλειτουργία. Η ομάδα εργασίας της ΔΕΗ έδωσε το κόστος στα 2,18 εκατομμύρια ευρώ. Άν μάλιστα υπολογιστεί ότι η μονάδα έδινε 1700ΜWh ημερησίως, καταλαβαίνει ο καθένας μας σε πόσο διάστημα θα έκανε και απόσβεση την επισκευή της. 
3ος λόγος είναι οι θέσεις εργασίας οι οποίες ''χάθηκαν'' και στερούνται οι οικογένειες, κυρίως των εργαζόμενων σε εργολάβους το μεροκάτο τους. 
4ος λόγος ''η απάτη του δήθεν βρώμικου σταθμού''. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι 1 χρόνο με σβηστό τον ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ η ρύπανση και μάλιστα στο κοντινό Προάστειο δεν άλλαξε σε κάτι, άρα ελάχιστα επηρέασε η μη λειτουργία του. Δείτε σχετικά τα έκτακτα μέτρα της περιφέρειας το τελευταίο διάστημα για τα μικροσωματίδια, που σημαίνει ότι ή ρύποι έχουν άμεση σχέση με τους ανέμους και την δραστηριότητα των ορυχείων. 
Θα κλείσουμε για να μην σας κουράσουμε άλλο με έναν τελευταίο αλλά πάρα πολύ σημαντικό λόγο τον 5o που ίσως κανείς δεν έχει λάβει υπ' όψην του και έχει να κάνει με το ποσοστό που χάνει η ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ σαν πληττόμενη περιοχή. Και έχει να κάνει και με τις προσλήψεις μόνιμων και εκτάκτων στην ΔΕΗ αλλά και με την αποζημίωση του Δήμου Εορδαίας σχετικά με τον τοπικό πόρο. 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΦΕΚ 466/25-02-2014 
ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ / ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ


 
 

Άν προσθέσετε τα ποσοστά απο στη Δημοτική Κοινότητα Κοζάνης και τον Δήμο Κοζάνης (χωρίς τους δήμους που προσαρτήθηκαν με το νόμο Καλικράτη) θα δείτε ότι ο Δήμος Κοζάνης πιάνει το 334,493%. Ενώ ο Δήμος Εορδαίας 319,994%. Άν όμως αφαιρεθούν τα 200% του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (λόγω παύσης λειτουργίας του), Τότε ο Δήμος Εορδαίας θα έχει ποσοστό μόνο 119,994% Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ελάχιστες θέσεις εργασίας για τον Δήμο Εορδαίας. 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΛΕΕΙ 
ΜΟΝΟ Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 


http://kenepe.blogspot.gr/2015/11/3.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: