DEH

DEH

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Σκουρλέτης: Νοικοκύρεμα στη ΔΕΗ, αλλά με κοινωνική ευαισθησία

Καθήκον της διοίκησης της ΔΕΗ είναι να κάνει ένα "νοικοκύρεμα"
στα οικονομικά της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των ληξιπροοφειλών οφειλών με ένα τέτοιο τρόπο όμως που να μην είναι σε καμία περίπτωση οριζόντιος, αλλά με την απαιτουμένη κοινωνική ευαισθησία, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το ποσό των 2 δις ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές στην ΔΕΗ είναι ένα ποσό ικανό να αποσταθεροποιήσει την..
ύπαρξη της ίδιας της εταιρείας και γι' αυτό το καθήκον της νέας διοίκησης είναι να κάνει ένα "νοικοκύρεμα" στα οικονομικά με ένα τέτοιο τρόπο που να μην είναι οριζόντιος αλλά με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία.
"Θα πρέπει να διακρίνουμε αυτούς που έχουν και δεν τα πληρώνουν από αυτούς που πραγματικά δεν έχουν για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους", είπε, διαβεβαιώνοντας πως προστατεύονται όσοι υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο και πως συνεχίζεται η δωρεάν παροχή ρεύματος σε πάνω από 100 χιλιάδες νοικοκυριά, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε ακόμη πως δεν θα κόβεται το ρεύμα σε αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις λόγω καθυστέρησης της καταβολής των επιδοτήσεων.
Ανέφερε πως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη διοίκηση της ΔΕΗ προκειμένου «να αξιολογούμε τις περιπτώσεις ξεχωριστά και να δείχνουμε την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία όπου χρειάζεται» και χαρακτήρισε απαράδεκτα και ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για 700 χιλιάδες διακοπές ρεύματος.

 http://energypress.gr/news/reuma

Δεν υπάρχουν σχόλια: