DEH

DEH

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σπάρτακου

Αποτέλεσμα εικόνας για αγωνιστικη συνεργασια δεη 
Στις 28/8/2015 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ του Σπάρτακου με θέμα τις γενικότερες εξελίξεις και ενημέρωση για τα ζητήματα που αφορούν την παραπέρα απελευθέρωση/ ιδιωτικοποίηση του κλάδου μέσα από τις δημοπρασίες Ηλ.ενέργειας (ΝΟΜΕ).
Οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας με έγγραφο τους ζήτησαν η συνεδρίαση να μην έχει μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα αλλά να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για
αγωνιστική δράση ενάντια στην πολιτική που προωθείται και φέρνει νέο χτύπημα στο εισόδημα των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.
Η πλειοψηφία του Σπάρτακου (ΔΡΑΣΕ, ΚΟΙΡΙΞΕ, ΜΕΤΑ) όμως, παραμένει πιστή στη στήριξη της πολιτικής που θωρεί τα μνημόνια μονόδρομο και έκανε το παν να μην παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις. Παραμένουν πιστοί στην γραμμή στήριξης της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και του ανταγωνισμού. Είναι αυτοί που έβαλαν πλάτη στη μετοχοποίηση και στο διαχωρισμό της ΔΕΗ διαφημίζοντας τα καλά της απελευθέρωσης της αγοράς που έφεραν χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας, μειώσεις μισθών, αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
Την συμφωνία τους με τα μνημόνια το αποδεικνύει και η υπογραφή τους στη Σ.Σ.Ε που αποδέχεται το μνημονιακό μηχανισμό συγκράτησης του μισθολογικού κόστους. Επίσης συνέδεσαν το στόχο για υπογραφή Σ.Σ.Ε για τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα με τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές καλλιεργώντας κλίμα αναμονής και αυταπατών στους εργαζόμενους που τώρα θα δουν στο εισόδημα τους νέες μειώσεις όπως και όλοι οι εργαζόμενοι αντί για την υπογραφή Σύμβασης.
Είναι κοροϊδία η απάντηση στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων για αγωνιστικές αποφάσεις ότι είμαστε σε «διαρκή αγώνα». Την στιγμή που το πιο σκληρό μνημόνιο περνούσε το καλοκαίρι από τη Βουλή δεν μπήκαν στον κόπο να βγάλουν ούτε μια ανακοίνωση. Τέτοιος «διαρκής και σε βάθος αγώνας».Η μοναδική απόφαση που πάρθηκε και μπήκε σε διαδικασία ψηφοφορίας είναι να πληρωθεί σε 2 δόσεις από τους εργαζόμενους το υπόλοιπο της οφειλής προς την ΓΕΝΟΠ. Οι αντιπρόσωποι της Αγωνιστικής Συνεργασίας καταψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση μιας και η θέση μας από την αρχή ήταν ότι το χρέος προς τη ΓΕΝΟΠ δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Επίσης κρίνουμε ότι η μεθόδευση αυτή λειτουργεί ενάντια στην ενότητα των εργαζομένων τη στιγμή που χρειάζεται η μεγαλύτερη συσπείρωση μπροστά στη νέα επίθεση που θα δεχτούμε.
Οι αντιπρόσωποι της Αγ.Συνεργασίας εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το δελτίο τύπου που κατέθεσε η πλειοψηφία για τις εξελίξεις στις Σκουριές μιας και πίσω από τη στήριξη των εργαζομένων κρύφτηκε ο ληστρικός ρόλος της El Dorado Gold, στην υπερεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της περιοχής, γεγονός που στην ουσία αποτελεί στήριξη της εταιρείας.
Η Αγωνιστική Συνεργασία πρότεινε να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για αγωνιστική δράση με πλαίσιο μια ΔΕΗ που θα λειτουργεί προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι για το κέρδος, που βασική προϋπόθεση γι’αυτό είναι η απαλλαγή από τους νόμους και τις οδηγίες της Ε.Ε.
Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να γυρίσουν την πλάτη στους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και μέσα από Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις, να μην γίνουμε παθητικοί αποδέκτες του 3ου μνημονίου.
Πρώτος αγωνιστικός σταθμός το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 6 μ.μ με σύνθημα: ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ – ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ
ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: