DEH

DEH

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ...Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ...ΤΡΙΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ!!!

 
Μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2020 θα πρέπει να έχει εφαρμοσθεί το Τρίτο Ενεργειακό Πακέτο και δεν θα επιτρέπεται σε καμμία απολύτως εταιρεία - δηλαδή στη ΔΕΗ...να διοχετεύει πάνω από από το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας!!!
Ο περιορισμός του 50% θα αφορά στην έγχυση ηλεκτρικής ενέργειας στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα και στο Δίκτυο που θα παράγεται από εγχώριες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και από Εισαγωγές... σε ετήσια βάση!!!!
Πριν από αυτή την ημερομηνία θα εποπτεύεται η αγορά επιβάλλοντας πρόστιμο από ίσο με 5% έως και 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών!!!!!
Και η έκπληξη:
Αρμόδια για την επιβολή του προστίμου δεν θα είναι η ΡΑΕ, αλλά η Επιτροπή Ανταγωνισμού!!!
Τί σημαίνουν όλα αυτά; Το αργότερο μέχρι και τις 31.12.2018 θα πρέπει να έχουν πουληθεί "κομμάτια" της ΔΕΗ ώστε να πέσει το ποσοστό συμμετοχής της στο σύνολο της Ηλεκτρικής Ενέργειας...
Όλα αυτά για να υλοποιηθεί το Τρίτο Ενεργειακό Πακέτο από την Ελλάδα!!! Από ότι θυμάμαι από την Κοινοτικη Νομοθεσία δεν υπάρχει τέτοιος αυστηρός περιορισμός... Στη Γαλλία, για παράδειγμα, η EDF έχει κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από το 50% (πάνω από 94% στη λιανική) ενώ με το ΝΟΜΕ διαθέτει μέσω δημοπρασιών μέχρι το 25% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια!!!
Ακόμη και εάν αποκτούσε παραγωγικές Μονάδες σε γειτονικές χώρες η ΔΕΗ δεν θα μπορούσε να διαθέτει μέσω Εισαγωγών στην Ελλάδα, εφόσον το μερίδιό της από εγχώρια παραγωγή και εισαγωγές ξεπερνούσε το 50% του Γενικού Συνόλου της Εγχώριας Ζήτησης!
Ξεχνάμε οριστικά Ενεργειακό Σχεδιασμό της Ελλάδας και συζητάμε για υποχρεωτική πώληση Μονάδων της ΔΕΗ!!!
 
Βλέπετε στη Συνέχεια Υποπαράγραφος Β.2 Ρυθμίσεις για
την Ηλεκτρική Ενέργεια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: