DEH

DEH

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ίσως και σήμερα o διάδοχος Ζερβού στη ΔΕΗ

Βρέθηκε τελικά ο διάδοχος του Α. Ζερβού για την ηγεσία της ΔΕΗ, και πολύ σύντομα, ίσως και σήμερα να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Λέγεται ότι τελικά δεν θα υπάρξει διαρχία, δηλαδή άλλος διευθύνων σύμβουλος και άλλος πρόεδρος, παρά θα είναι το ίδιο πρόσωπο και στις δύο θέσεις. Μαζί με το διάδοχο του Α. Ζερβού θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και οι νέες ηγεσίες για τις δύο θυγατρικές της ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ.
Αλλά τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά, προκειμένου να περάσουν αυτήν την εβδομάδα οι νέες διοικήσεις από την αρμόδια Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, όπως προαπαιτείται.
Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι η διαδικασία δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι μεθαύριο Παρασκευή, οπότε και έχει προγραμματισθεί να συγκληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ ώστε να εγκρίνει τη νέα της διοίκηση. Αυτός είναι και ο λόγος που η συνέλευση της ΔΕΗ δεν αποκλείεται να αναβληθεί για λίγες ημέρες.
Τώρα ποια είναι τα δεδομένα για τα πρόσωπα; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην τελική λίστα των υποψηφίων περιλαμβάνονται συνολικά 3 πρόσωπα, εκ των οποίων οι δύο που είναι καθηγητές στο Πολυτεχνείο και το ΑΠΘ αντίστοιχα θεωρούνται και τα φαβορί, ενώ το τρίτο πρόσωπο – με πολιτική θητεία – θεωρείται μάλλον το αουτσάιντερ της διαδικασίας.
Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι για τη ΔΕΗ είναι άνθρωποι με ευρεία θεωρητική και πρακτική γνώση γύρω από τον τομέα της ενέργειας και ειδικά τον τομέα του ηλεκτρισμού.

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: