DEH

DEH

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Το πνεύμα πρόθυμον …..αλλά στο βάθος συμφέροντα;;;;;;;;

Το πνεύμα πρόθυμον …..αλλά στο βάθος συμφέροντα;;;;;;;;
Αλήθεια τι συμβαίνει στην ΔΕΗ και αναφερόμαστε στην μη έναρξη εργασιών για την αποκατάσταση (λόγω της πυρκαγιάς στις 9-11-2014) στην μονάδα 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας;
Ήδη χθες (14-4-2015) έληξε η προθεσμία που υπήρχε από την ΡΑΕ για όποιον ήθελε να υποβάλει ένσταση, σχετικά με τον πίνακα που δημοσιοποίησε η ίδια για τα έτη που θα τεθούν εκτός λειτουργίας οι διάφοροι ΑΗΣ σε όλη την Ελλάδα...
Σύμφωνα με τον Πίνακα 1 (που έκανε γνωστό με έγγραφο της η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ στις 9-4-2015 ), φαίνεται ότι η μονάδα 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας έχει ημερομηνία που θα τεθεί εκτός λειτουργίας το έτος 2021 και η μονάδα 4 του ίδιου σταθμού το έτος 2025.
Τι λοιπόν συμβαίνει και υπάρχει αυτή η μεγάλη καθυστέρηση σχετικά με την αποκατάσταση της ανωμαλίας;
Σε διαφορετική περίπτωση η αποκατάσταση θα είχε ξεκινήσει αμέσως, ή στην χειρότερη περίπτωση σε μια – δύο εβδομάδες. (Περιπτώσεις, ΑΗΣ Μελίτης, ΑΗΣ Καρδιάς κτλ.).
Τι συμβαίνει λοιπόν και δεν ξεκινούν οι εργασίες την στιγμή μάλιστα που έχουμε και τις σχετικές, πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού ΥΠΑΝ κ.Λαφαζάνη στις 24-3-2015 στην Κοζάνη για το θέμα αυτό. Εξ’ άλλου τώρα υπάρχει και νέο Δ.Σ. στην ΔΕΗ Α.Ε. και αν κάτι δέσμευε το προηγούμενο Δ.Σ. και τον διευθύνοντα σύμβουλο αυτό πλέον δεν υφίσταται.
Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συνέβη τόσα χρόνια που διάφοροι «παπαγαλίσκοι»
διέδιδαν δεξιά και αριστερά ότι η μονάδα θα έκλεινε το 2015 και δεν γνωρίζουμε σε τι αποσκοπούσε η παραπλάνηση του λαού με αυτές τους τις δηλώσεις, όταν μάλιστα πρόσφατα (μετά την πυρκαγιά) γνωστό συνδικαλιστικό στέλεχος και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της εταιρείας δήλωσε ότι «Η απόφαση απόσυρσης της 2ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μπορεί να αρθεί!» 22-11-2014. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να χρυσώνει το χάπι στην όλη υπόθεση. Αφού: α) δεν μπορεί να αντικαταστήσει την 3η μονάδα ή οποία και μεγαλύτερη, και νεότερη της είναι, β) δεν είναι συμβατή όπως η 3η η οποία είναι συνδεδεμένη με την τηλεθέρμανση.
Άρα ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης πέφτει στο κενό και ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στο λίνκ της ΡΑΕ: http://www.rae.gr/site/portal.csp;jsessionid=293e13d7f11bc5d4f886afc188b08a20ae76551042028b7daaf96d6d694d3019.e38OchqPa34Na40LaN4SahyLax4Le6fznA5Pp7ftolbGmkTy
Όπου και μπορούν να δουν στην ανακοίνωση της 30-3-2015 στον ΠΙΝΑΚΑ 1 όλους τους ΑΗΣ και τα έτη κατάργησής και διαγραφής τους. Επίσης θα δουν ότι η ανακοίνωση της ΡΑΕ είναι από 7-11-2013!!!!!.
Συνεπώς «κάποιοι» σκοπίμως χρόνια τώρα καλλιεργούν το πρόωρο κλείσιμο των μονάδων 3 και 4 (2015-2017 αντίστοιχα), οι οποίες όμως για «καλή τους τύχη» αναφλέγηκαν, αφήνοντας συγχρόνως πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που πήραν φωτιά, και γιατί ακόμη δεν έχουμε το τελικό πόρισμα. Μήπως ενδεχόμενη παρέμβαση εισαγγελέα να συνέβαλε στην γρηγορότερη έκδοση του πορίσματος;
Για να υπάρχει καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των συμπολιτών μας, θεωρούμε σκόπιμο να μας αναφέρουν τις θέσεις και ενέργειες τους οι:
α) Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας,
β) Βουλευτές της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας,
γ) ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας,
δ) Σωματεία εργαζομένων,
ε) Λοιποί φορείς.
Η πολύμηνη παύση της λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 επέφερε εκτός της απώλειας εσόδων για την ίδια την εταιρεία, αλλά και την αδρανοποίηση του προσωπικού που εργάζονταν στις ως άνω μονάδες.
Καλούμε την νέα Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. να λάβει άμεσα μέτρα για την επαναλειτουργία τουλάχιστον της μονάδας 3, (που βρίσκει σύμφωνη και την ηγεσία του υπουργείου) αν είναι δυνατόν «από χθες» γιατί ………..
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: