DEH

DEH

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΔΕΔΔΗΕ: Προτεραιότητα τα «έξυπνα δίκτυα» ηλεκτρισμού για το νέο CEO

Βελτίωση των υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ με ανάπτυξη "έξυπνων δικτύων" στόχος του νέου CEO καθηγητή Νίκου Χατζηαργυρίου. Η προηγούμενη θητεία του στη ΔΕΗ και το πρόγραμμα των "έξυπνων μετρητών".
ΔΕΔΔΗΕ: Προτεραιότητα τα «έξυπνα δίκτυα» ηλεκτρισμού για το νέο CEO
Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές και τους παραγωγούς ΑΠΕ, μέσω της ανάπτυξης «ευφυών δικτύων» αποτελεί στόχο του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ καθηγητή Νίκου Χατζηαργυρίου.
Σε δηλώσεις του με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής της εταιρείας που διαχειρίζεται τα δίκτυα διανομής, ο κ. Χατζηαργυρίου τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η ανάπτυξη των ευφυών δικτύων θα συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών και στην εξοικονόμηση ενέργειας, συνεισφέροντας καινοτόμες λύσεις στην ευρύτερη προσπάθεια για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στο δρόμο της ανάπτυξης».
Ας σημειωθεί ότι η προώθηση έξυπνων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας βρίσκεται στο επίκεντρο της ερευνητικής δραστηριότητας που αναπτύσσει ως διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος του ΕΜΠ. Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηαργυρίου έχει ιδρύσει και διευθύνει την Ερευνητική Ομάδα «Smart Research Unit for Electricity (SmartRUE)». Η ομάδα έχει πλήθος ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο πεδίο των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, των ΑΠΕ, της διεσπαρμένης παραγωγής και των μικροδικτύων.
Η ανάληψη των καθηκόντων του νέου επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ συμπίπτει με την υλοποίηση του προγράμματος εγκατάστασης έξυπνων, ψηφιακών μετρητών σε περίπου 6 εκατομμύρια καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, έχει αποφασιστεί και βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής διαγωνισμός για την πιλοτική εγκατάσταση και λειτουργία έξυπνων μετρητών σε περίπου 130.000 καταναλωτές σε διάφορες περιοχές της χώρας, ώστε στη συνέχεια και με βάση την εμπειρία που θα αποκτηθεί να προχωρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ στην υλοποίηση του μεγάλου προγράμματος αντικατάστασης τουλάχιστον του 80% των συμβατικών μετρητών ηλεκτρικού, όπως προβλέπει κοινοτική οδηγία.
Τέλος να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη θητεία του στη ΔΕΗ ΔΕΗ +6,28% (Ιούλιος 2007 - Σεπτέμβριος 2012) ο κ. Χατζηαργυρίου ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της Επιχείρησης στη μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες αποτελούσαν τις αντίστοιχες γενικές διευθύνσεις. Η δε παραίτησή του από την Επιχείρηση, στη θητεία του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου Αρθούρου Ζερβού, ήταν αποτέλεσμα της απόσχισης των δύο γενικών διευθύνσεων, οι οποίες αποτελούν πλέον αυτόνομες ανώνυμες εταιρείες θυγατρικές της ΔEΗ.
 
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1326064/deddhe-ta-exypna-diktya-hlektrismoy-pshla-sthn-a.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: