DEH

DEH

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Βάζουν χέρι» και στα διαθέσιμα των εισηγμένων ξεκινώντας από τη ΔΕΗ – Aναμένεται να μεταφερθεί στην ΤτΕ περίπου 75 εκατ. από τα περίπου 200 εκατ. ευρώ που ήταν η προκαταβολή για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5»

deiΓια το ενδεχόμενο διάθεσης των ταμιακών διαθέσιμων της ΔΕΗ στην Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες μέρες σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.
Το θέμα ήταν προγραμματισμένο να τεθεί στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ το οποίο όμως αναβλήθηκε διότι δεν υπήρξε απαρτία.
Σύμφωνα με πληροφορείς το ποσό από τα διαθέσιμα της ΔΕΗ που  αναμένεται να μεταφερθεί στην ΤτΕ υπολογίζεται περίπου στα 75 εκατ. από τα περίπου 200 εκατ. ευρώ που ήταν η προκαταβολή για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5».
Τα συνδικάτα της ΔΕΗ εμφανίζονται θετικά στο ενδεχόμενο της απόφασης με την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται η επιστροφή τους μαζί με τους τόκους.
Σημειώνεται ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατέθεσε η κυβέρνηση εξαιρούσε από το υποχρεωτικό χαρακτήρα τις εισηγμένης για αυτό και απαιτείται η έγκριση από το ΔΣ της ΔΕΗ.
Ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης επί του παρόντος τηρεί σιγή ιχθύος για το ενδεχόμενο της αναγκαστικής μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων της ΔΕΗ στην Τράπεζα της Ελλάδος, αν και είναι προφανές ότι ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός και εις εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης μοιάζει δύσκολο να μην γνωρίζει την προετοιμασία για δέσμευση των διαθεσίμων από την κυβέρνηση.
 
Πηγή http://www.protothema.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: