DEH

DEH

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Το Εργατικό Κέντρο και το ΕΒΕ Φλώρινας κατηγορούν τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας για σκηνοθετημένη, υποκριτική και όψιμη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας μετά από ομόφωνη απόφαση του και η Διοικητική Επιτροπή του ΕΒΕ Φλώρινας, καταγγέλλει τον Περιφερειάρχη κ. Δακή και όλο το  Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για τη σκηνοθετημένη, υποκριτική και όψιμη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα την Παρασκευή 14/03/14 σχετικά με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, την πώληση των μονάδων, του ορυκτού πλούτου της Φλώρινας και τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ.
 
Η καθυστερημένη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν η συζήτηση στην επιτροπή διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους ήδη είχε ξεκινήσει, αποδεικνύει δυστυχώς για μια ακόμη φορά ότι ο καθόλα αρμόδιος φορέας η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ουδέποτε ενδιαφέρθηκε και δεν ασχολήθηκε εδώ και τρία χρόνια που γίνετε η συζήτηση για την πώληση όλων των λιγνιτικών κοιτασμάτων και των μονάδων της Φλώρινας. Αυτό αποδεικνύεται και από την πρωτοβουλία για την έκτακτη συνεδρίαση του Π.Σ. η οποία αιτήθηκε από τον Π.Σ. και Πρόεδρο του Σπάρτακου τον κ. Αδαμίδη Γεώργιο, ο οποίος εξέφρασε και την αγωνία του για τις αιφνιδιαστικές αποφάσεις της κυβέρνησης και την πώληση των μονάδων που αφορούν την περιοχή μας.
Ανατρέχοντας στο παρελθόν, το ενδιαφέρον όλων των Βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας και του Περιφερειάρχη ήταν ιδιαίτερα μεγάλο όταν είχε τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων η πώληση της μονάδας V του Αγίου Δημητρίου. Δυστυχώς για τους Φλωρινιώτες η αδυναμία της Π.Ε. Φλώρινας να υποστηρίξει τα συμφέροντας της περιοχής μας είναι πασιφανείς σε όλους τους τομείς της οικονομίας μας.
Θέλουμε να ενημερώσουμε επίσης τους συμπολίτες μας, ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι θεσμικοί φορείς που θα έπρεπε να λάβουν το λόγο και να αναφερθούν στο ζήτημα της μικρής ΔΕΗ, το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας και το ΕΒΕ Φλώρινας, υποβαθμίστηκαν από το Π.Σ. και δε δόθηκε η δυνατότητα να εκθέσουν τις θέσεις και τις αποφάσεις που έλαβαν χώρα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο στις 12/03/14.
Αυτό δείχνει το ρατσισμό που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια τους θεσμικούς φορείς του νομού μας και δυστυχώς απαξιώνει το ρόλο που επιτελούν οι συγκεκριμένοι φορείς.
Αυτό όμως που έκανε ιδιαίτερα εντύπωση ήταν η απαξίωση του Π.Σ. που ως σώμα 50 Περιφερειακών Συμβούλων απουσίαζε πέραν του 1/3 τόσο σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και σε τοπικό επίπεδο, για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά το μέλλον και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.
Ο λαός της Φλώρινας στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ότι σε καμία περίπτωση, όποια απόφαση και αν πάρει η κυβέρνηση και όποιο νομοσχέδιο ψηφίσει η Βουλή δεν θα υιοθετήσει την πώληση των μονάδων και των ορυχείων της περιοχής.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι η τοπική κοινωνία έχει τον πρώτο λόγο στα θέματα ζωτικής σημασίας περιουσιακών στοιχείων που αφορούν όλους τους κατοίκους του νομού μας και το άτυπο κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο υιοθέτησε η τοπική κοινωνία με τη ΔΕΗ, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διαταραχθεί εάν δε συμφωνήσει η ίδια η κοινωνία.
Πιστεύουμε η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της και να σταματήσει ο κατήφορος της παραχώρησης όλης της δημόσιας περιουσίας σε όλη τη χώρα στο όνομα της τρόικας και των μνημονίων και να πει επιτέλους ένα όχι στους δανειστές για το κοινωνικό δημόσιο  αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι απαραίτητο σε κάθε οικογένεια, σε κάθε πολίτη.
Κύριε Δακή, η Δυτική Μακεδονία σας εξέλεξε να υπερασπίζεστε ενιαία τα συμφέροντα όλης της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο της Κοζάνης.
Θα πρέπει να κάνετε τα αδύνατα δυνατά, ακόμα και με νομικές παρεμβάσεις ώστε να αποφευχθεί η απαράδεκτη απόφαση για την πώληση της ΔΕΗ.
 
                                     ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
                             ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΦ                                              ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΙΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ     ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                          ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: