DEH

DEH

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΔΕΗ & ΑΔΜΗΕ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

Η κυβέρνηση παρουσιάζοντας σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την «μικρή ΔΕΗ», προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην διάλυση και την εκποίηση του ηλεκτρενεργειακού τομέα της χώρας μας. Σαν να μην θέλει να υπηρετεί τις ανάγκες των ελλήνων αλλά αυτές των ντόπιων και ξένων κλεπτοκρατών.
            Παρασκηνίως οι ίδιοι οι προαλειφόμενοι νέοι ιδιοκτήτες επέλεξαν - λες και βρίσκονταν σε super market – τις μονάδες που θα παραχωρηθούν στην  «μικρή ΔΕΗ» εξευτελίζοντας την όποια σοβαρότητα παρέμεινε σε αυτό το κράτος και στους θεσμούς του. Ο απλός πολίτης μένει έκπληκτος από το θράσος και την αρπακτικότητα των «πολιτισμένων» της Ευρώπης αλλά και από το μέγεθος της εθελοδουλίας των κυβερνώντων.
            Έκπληκτος μένει και από τον χαμελαιωντισμό των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ΣΑΔ που χωρίς την μέχρι τώρα βοήθειά τους δεν θα μπορούσαν να φτάσουν στην καταλήστευση του ενεργειακού πλούτου της χώρας.  Οι πλειοψηφίες αυτές μάτωσαν προσπαθώντας να πείσουν και να διευκολύνουν την ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας, έργο τους η «μικρή ΔΕΗ», ο ΑΔΜΗΕ και τα λοιπά προσερχόμενα.
            Συνειδητοποιεί πλέον ο κάθε πολίτης πως με αυτούς τους πολιτικούς και συνδικαλιστές δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, ούτε σαν χώρα, ούτε σαν κίνημα. Συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να είναι θεατής στην φτωχοποίηση του ίδιου και της χώρας του, συνειδητοποιεί πως η υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου είναι και δικό του καθήκον.
            Κόμματα της αριστεράς και ταξικά συνδικάτα πρέπει να δώσουν την δυνατότητα να εκφραστεί αυτή η λαϊκή οργή, αυτή η συσσωρευμένη αγανάκτηση για τα όσα έχει πάθει αλλά και για τον διασυρμό της χώρας. Η παράδοση της ΔΕΗ σε ξένους κλεπτοκράτες με την βοήθεια των ντόπιων υπηρετών, κάνει το ποτήρι να ξεχειλίζει. Έως εδώ, φτάνει πια ο εξευτελισμός, η ΔΕΗ &  ο ΑΔΜΗΕ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ.
            Η ενιαία ΔΕΗ είναι δημιούργημα του λαού για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας και της οικονομίας, πρέπει να συνεχίσει το έργο της μακριά από κερδοσκοπικές λογικές. Αυτή την πορεία μιας κοινωνικοποιημένης ΔΕΗ θέλει πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους, θέλει αλλαγή των συσχετισμών στα συνδικάτα με τον εξοβελισμό από τις ηγεσίες, των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ και της ΣΑΔ. Θέλει οργάνωση λαϊκών επιτροπών σε κάθε πόλη και δραστηριότητες αντίστασης στην ιδιωτικοποίησή της. Δεν μπορούν να μας νικήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: