DEH

DEH

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση – Καταγγελία του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ: Συνυπογράφουν το Συμβόλαιο για την καταδίκη σε μαρασμό και πείνα της περιοχής μας.Εκποιούν τον παραγωγικό πλούτο: λιγνίτες και νερά

Οι συνταξιούχοι που συνειδητά δεν απογαλακτίστηκαν από την ιδιότητα του εργαζόμενου συμπαρατάσσονται στην απέναντι όχθη και συνυπογράφουν ώστε να μην συντελεστεί το μεγαλύτερο Οικονομικό – Βιομηχανικό – Εθνικό έγκλημα. Οι θεσμικοί φορείς και οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να συμπαραταχθούν ενισχύοντας τις γραμμές αντίστασης και άμυνας. Δηλώνουμε ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι αγωνιστικό παρελθόν αλλά θα ενδυναμώσουν το αγωνιστικό παρόν των Συνδικάτων και των εργαζομένων. Αυτοί που θα τολμήσουν να ψηφίσουν είναι
βέβαιο ότι πολιτικά θα ξοφλήσουν. Υπηρέτες και εκφραστές των ιδιωτικών συμφερόντων δεν θα υπάρξουν ποτέ πια στην περιοχή μας. Με τους μισθούς και τις συντάξεις που πετσόκοψαν μας οδήγησαν σε κοινωνική ταπείνωση και εξαθλίωση, αλλά την ψήφο μας δε θα την ξαναπάρουν. Κάθε ψήφος και μια άρνηση στους υποταγμένους της διαπλοκής και των ιδιωτικών συμφερόντων. Τσιράκια και γιουσουφάκια του ΤΟΜΣΕΝ συγκεκριμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης και των εθνικών κρατικοδίαιτων εργολάβων δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Ένα είναι σίγουρα βέβαιο και σύντομα θα συμβεί: «Ότι κάνει η γίδα στο πουρνάρ(ι) το βρίσκει στο τομάρ(ι)». Κοντός ψαλμός αλληλούια.
Υστερόγραφο Και κάτι τελευταίο: Δε μας ενδιαφέρει εάν οι μονάδες είναι από Φλώρινα – Κοζάνη – Κομοτηνή – Μεγαλόπολη. Δεν τσιμπάμε.
ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.
Τ’ ΑΚΟΥΤΕ;
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Δελτίο Τύπου

Συνάδελφοι,

Το Δ/Σ του σωματείου μας που συνεδρίασε Τετάρτη 12/3/2014 μεταξύ άλλων αποφάσισε και :

α) Να καταδικάσει έντονα με Δελτίο Τύπου την απόφαση της Κυβέρνησης για τη διάλυση της ΔΕΗ και την πώληση του φιλέτου της μικρής ΔΕΗ.

β) Να συμπαραταχθεί και να συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις (ενημερωτικές, αγωνιστικές, δικαστικές) για να αποτραπεί η λεηλασία της περιουσίας του Ελληνικού λαού αλλά και της δικής μας.

γ) Εκτός της αγωγής για τις περικοπές των εφάπαξ – διαδικασία που είναι σε εξέλιξη – να ξεκινήσουμε προσφυγές – αγωγές και για την ενσωμάτωση των οικογενειακών επιδομάτων στο πλαφόν της σύνταξης αλλά και τη μείωση των συντάξεών μας με τους μνημονιακούς νόμους.

δ) Επειδή όπως όλοι καθημερινά διαπιστώνουμε, η στάση των ομοσπονδιών είναι από ανύπαρκτη έως αρνητική και κατευθυνόμενη, να εξετάσουμε με άλλα σωματεία του χώρου μας που βρίσκονται κοντά στις δικές μας θέσεις, μια νέα ομοσπονδία που να ανταποκρίνεται στα καινούργια δεδομένα.

                           ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝ. ΔΗΜΑΚΗΣ                           ΠΑΝ. ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ     

Δεν υπάρχουν σχόλια: