DEH

DEH

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΕΔΟΠ / ΔΕΗ: ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ

Η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, η ΔΕΗ, παρουσίασε ζημιές 225 εκατ. για το 2013, έναντι 41,8 εκ. κέρδη το 2012.
          Πιο συγκεκριμένα, τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε η Διοίκηση της ΔΕΗ, όχι μόνο είναι αποκαρδιωτικά, αλλά βάζουν ένα βρόγχο για το μέλλον και την προοπτική της ΔΕΗ, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τον Έλληνα καταναλωτή, όσο και για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στην επιχείρηση αυτή.
          Η εξέλιξη αυτή σίγουρα έχει άμεση σχέση με την εχθρική πολιτική που επιβάλλουν απέναντι στην ΔΕΗ, το ΥΠΕΚΑ και η Ρ.Α.Ε., σε όφελος των κρατικοδίαιτων ιδιωτών παραγωγών οι οποίοι θέλουν να παράγουν με εγγυημένες τιμές και το μάρμαρο να πληρώνει η ΔΕΗ, αφού, μεταξύ των άλλων, κατέχει το 99% των πελατών, αλλά την υποχρεώνουν να παράγει κάτω από το 70% της ζήτησης προκειμένου να πωλούν στο Ηλεκτρικό σύστημα οι ιδιώτες.
          Επίσης, δεν μπορεί να αγνοηθεί η προνομιακή ρύθμιση που επέβαλε η διαιτησία της Ρ.Α.Ε. υπέρ της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Δηλαδή, να πουλά η ΔΕΗ κάτω του κόστους (46 € την MW), γεγονός το οποίο συμπαρέσυρε και τις υπόλοιπες βιομηχανίες, δηλαδή να προσφέρει η ΔΕΗ Ηλεκτρική ενέργεια, με έκπτωση 35%!!!
          Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά το Αλουμίνιον της Ελλάδος, αρνείται να πληρώσει τις οφειλές του με αποτέλεσμα  τα 120 εκατ. χρέη να διαγραφούν από την ΔΕΗ και να μεταφερθούν στις ζημιές.
          Με άλλα λόγια πρόκειται για παιχνίδι στημένο και μάλιστα με σημαδεμένη τράπουλα, όπου έχει την σφραγίδα της συγκυβέρνησης, ενώ η διορισμένη διοίκηση φαίνεται ανήμπορη να αντιδράσει μπροστά στην καταστροφή!!!
          Γι’αυτό καλούμε τις δικαστικές αρχές μίας ευνομούμενης πολιτείας, να παρέμβουν πριν χρεοκοπήσει η ΔΕΗ και βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: