DEH

DEH

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΕΞΩΔΙΚΟ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του "Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Βάρδιας"

ΠΡΟΣ
 (1)   Τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ Α.Ε.) 
 (2)   Τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή  Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.) 
Μέλη μας, μισθωτοί της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., το εργασιακό καθεστώς των οποίων ορίζεται από τη διμερή σύμβαση εκάστου με την ΑΔΜΗΕ Α.Ε ως τακτικό προσωπικό, διέπονται από τον ΚΚΠ-ΑΔΜΗΕ  ίδιο με τον ΚΚΠ-ΔΕΗ και τις Συλλογικές Συμβάσεις της πλέον ΑΣΟΠ της ΔΕΗ , ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ.
Με το σχέδιο Νόμου “ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε” προωθείται, με συνοπτικές διαδικασίες ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός της εταιρείας «Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ» (ΑΔΜΗΕ ΑΕ) μέσω:
α)   της πώλησης και μεταβίβασης από τη ΔΕΗ ΑΕ μετοχών εκδόσεως της ΑΔΜΗΕ ΑΕ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 66% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της ΑΔΜΗΕ ΑΕ σε ιδιώτη επενδυτή και
β)   της απόκτησης από το Ελληνικό Δημόσιο του λοιπού ποσοστού 34% που θα εξασφαλίζει σε αυτό καταστατική μειοψηφία σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία περί ανωνύμων εταιρειών. Το τίμημα για την απόκτηση των μετοχών που αντιστοιχούν στο ανωτέρω ποσοστό 34% προσδιορίζεται με βάση την τελική προσφορά του ιδιώτη επενδυτή που θα αποκτήσει τις μετοχές που αντιστοιχούν στο 66% των μετοχών εκδόσεως της ΑΔΜΗΕ ΑΕ στο πλαίσιο του οικείου διαγωνισμού και δύναται να εξοφληθεί δια συμψηφισμού με οφειλόμενους φόρους, τέλη ή άλλες απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου έναντι της ΔΕΗ ΑΕ, από οποιαδήποτε αιτία και αν προκύπτουν αυτές. ( σημειώνουμε ότι το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει στην ΔΕΗ πάνω από 182.000.000 €).
Με το δεδομένο ότι η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και κατ’ επέκταση η ΔΕΗ Α.Ε. έχουν δεσμευτικές ασφαλιστικές υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων οι οποίες δεν εξασφαλίζονται με το παρόν σχέδιο νόμου, καθώς επίσης και ότι η πώληση και μεταβίβαση των μετοχών της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. δεν ωφελεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τον Έλληνα καταναλωτή αλλά αντίθετα παραχωρεί τις κρίσιμες και νευραλγικές για την ηλεκτροδότηση και ανάπτυξη της χώρας υποδομές ενέργειας έναντι  πινακίου φακής σε ιδιωτικά χέρια.
Σας γνωστοποιουμε ότι θα πραγματοποιήσουμε απεργιακά μέτρα πάσης φύσεως και μορφής που δεν θα έχουν επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο από 00:01 της 29/12/13 μέχρι την απόσυρση του επικίνδυνου σχεδίου Νόμου .
Ειδικότερα :
             1.   Θα εκτελούνται μόνο εργασίες οι οποίες σχετίζονται με την ασφαλή λειτουργία του Συστήματος  ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.
             2.   Μη αποκατάσταση ανωμαλιών του Συστήματος οι οποίες δεν έχουν άμεση επίπτωση στο κοινωνικό σύνολο.
             3.   Παύση Υπερωριακής απασχόλησης.
             4.   Παύση εκτός έδρας απασχόλησης.
             5.   Μη συμμετοχή σε επιτροπές πάσης φύσεως.
             6.   Καμία μετακίνηση υπηρεσιακών οχημάτων.
             7.   Τυπική και αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας. 
      8.   Καμία μετακίνηση εκτός οργανικής θέσης,
             9.   Δεν θα δημιουργούνται, δεν θα αποστέλονται  και δεν θα   καταχωρούνται στη βάση δεδομένων τα στατιστικά και άλλα στοιχεία που αφορούν την λειτουργία του Συστήματος.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας να επιδώσει νόμιμα την παρούσα εξώδικη ΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ προς αυτούς που απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας αυτή ολόκληρη στην έκθεσή του .

Δεν υπάρχουν σχόλια: