DEH

DEH

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΕΒΙΚΕΝ: Να σταματήσει ο εμπαιγμός και να ληφθούν μέτρα για το ενεργειακό κόστος

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) ζητά να σταματήσει ο εμπαιγμός σε βάρος της ενεργοβόρου βιομηχανίας και να υλοποιηθούν τα μέτρα που έχει δεσμευτεί και επανειλημμένα ανακοινώσει ότι θα εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, την ώρα που δεν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, οι βιομηχανίες απειλούνται με νέες μεγάλες αυξήσεις ενώ διατηρούνται οι υψηλοί ειδικοί φόροι στην ενέργεια.
Η ΕΒΙΚΕΝ στην ανακοίνωση υπογραμμίζει παράλληλα ότι αίτημα της βιομηχανίας είναι η εφαρμογή μιας εθνικής ενεργειακής πολιτικής που θα εξασφαλίζει κόστος εφάμιλλο με τον ανταγωνισμό της ελληνικής παραγωγής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις εδώ και ένα έτος αναμένουν από την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα μείωσης του κόστους ενέργειας που έχει δεσμευτεί και επανειλημμένα ανακοινώσει ότι θα εφαρμόσει μέσα στο 2013, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους και η διεθνής ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους.
Και ενώ δεν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, οι βιομηχανίες απειλούνται με νέες μεγάλες αυξήσεις στις ρυθμιστικές χρεώσεις (ΕΤΜΕΑΡ,ΥΚΩ), ενώ συγχρόνως διατηρούνται οι υπερβολικά υψηλοί Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης στην ενέργεια.
Ο χρόνος αναμονής και υπομονής εξαντλήθηκε. Αναμένουμε την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης για τη μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων, τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Βιομηχανίας (π.χ. συμβόλαια διακοψιμότητας, αντιστάθμιση CO2) και τη θέσπιση ανταγωνιστικών τιμολογίων ενέργειας.
Το αίτημά μας είναι σαφές: ζητάμε την εφαρμογή μία Εθνικής ενεργειακής πολιτικής που θα δίνει στην εγχώρια βιομηχανία ένα τελικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας εφάμιλλο με εκείνο που αντιμετωπίζουν οι διεθνείς ανταγωνιστές μας.
Σε διαφορετική περίπτωση οι μεταποιητικές επιχειρήσεις με γνώμονα την προστασία των χιλιάδων εργαζομένων τους θα αντιδράσουν. Δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τα λάθη των πολιτικών αποφάσεων των τελευταίων ετών και την αδράνεια της σημερινής κυβέρνησης. Ζητούμε συνεπώς από τον πρωθυπουργό να λάβει άμεσα πρωτοβουλία ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός των χιλιάδων εργαζομένων στις μεταποιητικές επιχειρήσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: