DEH

DEH

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

To plan b για το χαράτσι

Εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου την Παρασκευή σχετικά με την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει τα επόμενα βήματα.
Η μεταφορά του συστήματος είσπραξης του επίμαχου τέλους από τη ΔΕΗ στις ΔΟΥ σημαίνει ότι θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα για την αντιστοίχιση των ονομάτων και ποσών των υπόχρεων, ενώ η είσπραξη θα μετατεθεί 6-7 μήνες.
Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει ότι αν τελικά η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν κάνει δεκτό το αίτημα του Δημοσίου για αναίρεση της απόφασης του Πρωτοδικείου τότε θα πρέπει άμεσα να θέσει σε εφαρμογή διαδικασία όπου οι πολίτες θα πηγαίνουν με το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο του ακινήτου στη ΔΕΗ και να δηλώσουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ιδιοκτήτη.
Με αυτόν τον τρόπο η εφορία θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία ώστε να μπορέσει στη συνέχεια η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να αποστείλει όλα τα σημειώματα με το χαράτσι των ακινήτων στους ιδιοκτήτες ή τους ενοικιαστές των ακινήτων.
Αν τελικά επιλεγεί αυτή η διαδικασία τότε θα σημαίνει μία πρόσθετη ταλαιπωρία για το σύνολο σχεδόν των πολιτών αφού είναι γνωστό ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις το ΑΦΜ που αναγράφεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι ατόμων που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τον τωρινό ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: