DEH

DEH

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Χωρίς "χαράτσι" από αύριο οι λογαριασμοί που ταχυδρομεί η ΔΕΗ...

Τα νομικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών.
Στο μεταξύ, δεδομένου ότι η απόφαση δημιουργεί σημαντική «τρύπα» στα έσοδα του προϋπολογισμού, καθώς είναι άμεσα εκτελεστή, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο τα ειδοποιητήρια να αποστέλλονται με ξεχωριστό ραβασάκι από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι νέες παρτίδες των λογαριασμών ρεύματος που θα ταχυδρομήσει από αύριο η ΔΕΗ δεν θα περιέχουν χρεώσεις για το «χαράτσι». Εξάλλου, σύμφωνα με κύκλους της επιχείρησης, έχει δοθεί «σιωπηρή» εντολή σε όλα τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ να κάνει αποδεκτές πληρωμές των λογαριασμών χωρίς την εξόφληση του τέλους ακινήτων.
Σύγχυση στους καταναλωτές
Και ενώ το ΥΠΟΙΚ βρίσκεται σε αναζήτηση νέων τρόπων για την είσπραξη του τέλους, οι καταναλωτές βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση σχετικά με το τι πρέπει τελικά να κάνουν.
Οι βασικές απορίες που εκφράζονται έχουν να κάνουν κυρίως με το εάν τελικά η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου συνεπάγεται πλήρη απαλλαγή για τους καταναλωτές από την υποχρέωση να καταβάλουν το «χαράτσι».
Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να μην πληρώσουν το τέλος, δεδομένου ότι έχει ήδη δοθεί εντολή στους υπαλλήλους της επιχείρησης να δέχονται πληρωμές μόνο για την αξία του ρεύματος (και των γνωστών χρεώσεων ΕΡΤ κλπ).
Ωστόσο, την υποχρέωση πληρωμής του «χαρατσιού» θα τη βρούν μπροστά τους μελλοντικά καθώς θα κληθούν να το παραλάβουν είτε από την εφορία στην οποία ανήκουν είτε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διακοπής της ηλεκτροδότησης καθώς η μη πληρωμή του τέλους έχει αποσυνδεθεί εδώ και καιρό από τη διακοπή ρεύματος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: