DEH

DEH

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

130 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στη ΔΕΗ!

Νέες χρηματοδοτήσεις ύψους 370 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από την ΕΤΕπ, για την προστασία του κλίματος και την οικονομία της γνώσης. Συγκεκριμένα θα δοθούν κονδύλια στη ΔΕΗ, στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, αλλά και σε τράπεζα για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η διάθεση των κονδυλιών θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
130 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στη ΔΕΗ για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και απόδοσης στην Ελλάδα. Τα κεφάλαια που χορηγεί η ΕΤΕπ προορίζονται για τη νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο έργο που θα δώσει ώθηση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Με το δάνειο αυτό, το οποίο αποτελεί συνέχεια προηγούμενων δανείων της ΕΤΕπ για τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Μεγαλόπολης, η συνολική χρηματοδότηση της ΕΤΕπ για το συγκεκριμένο έργο, ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 280 εκατ. ευρώ.
 
100 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για την αναβάθμιση σχολικών εγκαταστάσεων ανά τη χώρα. Το δάνειο αυτό αποτελεί τη δεύτερη δόση από μια χρηματοδοτική διευκόλυνση συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ.
Η πρώτη δόση υπεγράφη τον Οκτώβριο 2010. Με το δάνειο θα χρηματοδοτηθούν η κατασκευή ή ανακαίνιση 84 σχολείων και 31 αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, καθώς και ο εξοπλισμός περίπου 14.000 δημόσιων σχολείων. Η αύξηση των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων και η βελτίωση της ποιότητας των σχολείων είναι βασικοί στόχοι της ελληνικής πολιτικής για την παιδεία.
 
Ένα δάνειο ύψους 140 εκατ. ευρώ υπεγράφη με την Alpha Bank S.A για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) και επιχειρήσεων ενδιάμεσου μεγέθους (μεσαίας κεφαλαιοποίησης) στην Ελλάδα. Οι ΜΜΕ και οι επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία. Το δάνειο της ΕΤΕπ, σε συνεργασία με την Alpha Bank, θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε υλικά στοιχεία ενεργητικού, αλλά και κεφαλαίου κίνησης. Οι χρηματοδοτήσεις θα χορηγούνται για νέες επενδύσεις ή για τον εκσυγχρονισμό/επέκταση υφιστάμενων επιχειρήσεων, κυρίως στους τομείς της μεταποίησης, των υπηρεσιών και του τουρισμού, καθώς και για έργα υποδομής μικρού και μεσαίου μεγέθους. Οι ΜΜΕ και οι επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης μπορούν να λαμβάνουν χρηματοδότηση στο πλαίσιο αυτό για επενδύσεις ύψους κάτω των 25 εκατ. ευρώ.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Dario Scannapieco, αρμόδιος μεταξύ άλλων, για τις χρηματοδοτικές δραστηριότητες της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων δήλωσε:
 
«Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε την Ελλάδα. Τα νέα δάνεια, ύψους 370 εκατ. ευρώ, που υπογράφουμε για ενεργειακές επενδύσεις, για σχολεία και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα θα συμβάλουν στην ανάπτυξη δύο βασικών τομέων στη χώρα και θα δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάκαμψη».

 πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: