DEH

DEH

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ: Υπεύθυνος ή «Υστερόγραφος» συνδικαλισμός;

Άλλο ένα “Δελτίο Τύπου” της ΕΔΟΠ είχε ως θέμα “υστερόγραφου” τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του ΠΑ.Σ.ΥΠ.-ΔΕΗ. Στόχος του να αναπτύξει εμπόδια στη δυναμική και αξιόπιστη πορεία του ΠΑ.Σ.ΥΠ.-ΔΕΗ προς τους συναδέλφους.
Άλλο ένα Δελτίο Τύπου της ηγεσίας της ΕΔΟΠ-ΔΕΗ ενταγμένο στη σχεδιασμένη επίθεση κατά του ΠΑ.Σ.ΥΠ.-ΔΕΗ, η οποία υποστηρίζεται και από ελάχιστους γραφικούς πλέον-δηλαδή “μεγαλο” συνδικαλιστές. Εγκλωβισμένη σε συγκεχυμένες ιδεοληψίες προσπαθεί να καλύψει την ανυπαρξία ουσιαστικής και αποτελεσματικής δράσης της, με συκοφαντίες και ανυπόστατους υπαινιγμούς. Ίσως δε θέλουν ή δεν μπορούν να αντιληφθούν τις γενικότερες και κυρίως τις εργασιακές μεταβολές στην Ελληνική κοινωνία και στρουθοκαμηλίζουν προσκολλημένοι σε πρακτικές του παρελθόντος. Παροτρυνόμενη από την “αντιπροσωπευτική” αλαζονεία της αυτοπροβάλλεται ως ο αγωνιστής για τη διατήρηση των πολυϊατρείων μας όταν είναι ευρέως γνωστό ότι τα πολυϊατρεία ανήκουν πλέον στο ΕΟΠΥΥ. Αδυνατώντας να κατανοήσει την αγωνία των εκατοντάδων συναδέλφων μας που υπηρετούν εκεί και να απαντήσει ουσιαστικά στα ερωτήματά τους, προσπαθεί με κάθε τρόπο να αντλήσει μικροσωματειακά οφέλη.
Καλούμε τους συναδέλφους να αναρωτηθούν:
· Ποιο άλλο σωματείο επιτίθεται με τέτοιο μένος και τέτοια ένταση ενάντια σε άλλο;
• Ποιες αποτελεσματικές πρωτοβουλίες υπέρ των συναδέλφων έχει λάβει η ηγεσία της ΕΔΟΠ ; Γνήσιες πρωτοβουλίες και όχι καπηλευμένες!
· Ποια η αξιοπιστία της ηγεσίας της ΕΔΟΠ, όταν με Δελτίο Τύπου της με τίτλο “Εμείς τα επιδόματά μας και τα μεταβλητά μας, εσείς την πείνα σας ” κατακεραύνωνε την ηγεσία άλλου Σωματείου και μετά από 5 μόλις μήνες συμπορεύτηκαν ενωμένοι και αγαπημένοι….
Η πρωτοβουλία του ΠΑ.Σ.ΥΠ.-ΔΕΗ σχετικά με τη δυνατότητα των μελών του, σύναψης ενός ομαδικού ασφαλιστικού προγράμματος, που θα λειτουργεί επικουρικά-συμπληρωματικά στο ασφαλιστικό μας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη ( διαγνωστικές εξετάσεις κ.τ.λ.) προέκυψε μετά από απαίτηση αρκετών μελών μας. Ο ΠΑ.Σ.ΥΠ.-ΔΕΗ αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των συναδέλφων και εκτιμώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε υλοποίησε και αυτήν την απαίτηση των συναδέλφων. Δεν θα πτοηθεί από προβοκατόρικα Δελτία Τύπου και από τυχόν “δούρειους ίππους”.
Έτσι, έως τώρα τα μέλη του ΠΑ.Σ.ΥΠ.-ΔΕΗ και όχι μόνο, εκτός από την υπεύθυνη συνδικαλιστική κάλυψη, την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση απολαμβάνουν και
· την άρτια νομική υποστήριξη στα εργασιακά τους
· την πρόσβαση στην Τράπεζα Αίματος του ΠΑ.Σ.ΥΠ.-ΔΕΗ
· τη δυνατότητα συμμετοχής στα προγράμματα ομαδικής κινητής τηλεφωνίας που παρέχει ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Υπαλλήλων ΔΕΗ και τώρα
· τη δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης του ΠΑ.Σ.ΥΠ.-ΔΕΗ.
Σίγουρα κάποιοι μπορούν να συνεχίσουν να “συνδικαλίζονται” αποστέλλοντας ενημερωτικά σημειώματα στους “υπό κρίση” συναδέλφους προσφέροντας γραμματειακή υποστήριξη στην Επιχείρηση.
Σίγουρα κάποιοι μπορούν να συνεχίσουν να “συνδικαλίζονται” με άναρθρες κραυγές, με στείρα άρνηση και χωρίς εφικτές προτάσεις.
Σίγουρα κάποιοι μπορούν να συμβάλουν με τις επιλογές και συμπεριφορές τους στην προσπάθεια απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος.
Σίγουρα κάποιοι μπορούν να συνεχίσουν να “συνδικαλίζονται” αποξενωμένοι από τις ανάγκες και αγωνίες των συναδέλφων, στηριζόμενοι σε μικροπαραταξιακές ισορροπίες και μηχανισμούς.
Ο ΠΑ.Σ.ΥΠ.-ΔΕΗ θα ακολουθήσει άλλο δρόμο. Οι επιλογές του και η δράση του θα έχουν ως μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες και τις προσδοκίες των συναδέλφων και την ανάπτυξη του Ομίλου ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: