DEH

DEH

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Για αλλα τρία χρόνια στο τιμόνι της ΔΕΗ ο Αρθούρος Ζερβός

Την ανανέωση της θητείας του Αρθούρου Ζερβού, για ακόμη τρία χρόνια, ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, πρότειναν ο ΥΠΕΚΑ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, και ο ΥΠΟΙΚ, Γιάννης Στουρνάρας, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής.
Η σχετική πρόταση αναμένεται να «περάσει» από τη βουλή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (την Τρίτη).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, και ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απέστειλαν επιστολές προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με τις οποίες γνωστοποιούν την πρόθεσή τους να προτείνουν στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, την ανανέωση της θητείας του Αρθούρου Ζερβού ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «ΔΕΗ Α.Ε.».
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η ανανέωση της θητείας του κ. Ζερβού στο «τιμόνι» της ΔΕΗ (την Τρίτη θα γίνει η ακρόασή του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής) αποτέλεσε προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώ η σχετική πρόταση είχε τη θετική γνώμη της ΔΗΜΑΡ και την «ουδέτερη» τοποθέτηση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η επανατοποθέτησή του σε μια ιδιαίτερα θερμή περίοδο για την αγορά ηλεκτρισμού αλλά και για την τύχη της ίδιας της ΔΕΗ (απελευθέρωση τιμολογίων, ανασυγκρότηση της αγοράς ρεύματος, ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης κ.λπ.) πέραν του να αποτελεί επιβράβευση (κυρίως για το γεγονός ότι έγινε ο διαχωρισμός των εταιρειών και οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις χωρίς να δημιουργηθούν μεγάλες αναταραχές) αξιολογείται και ως «ψήφος εμπιστοσύνης» για τους μελλοντικούς χειρισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: