DEH

DEH

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ: Τα διαπλεκόμενα υπαγορεύουν, ο εκλεκτός τους… νομοθετεί το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ.

Ο υπουργός της «εθνικής μας ταπείνωσης και χρεοκοπίας» έρμαιο των συμφερόντων και της διαπλοκής, κάνει αβάντα, δίνει τα ρέστα του, στρώνει για μια ακόμη φορά το χαλί, στα μεγάλα ενεργειακά συμφέροντα.
Ο συνήθης ύποπτος, χτυπά σαν τον κλέφτη, μέσα στις γιορτές. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απροκάλυπτα και κυνικά, ως γνήσιος εκφραστής συμφερόντων, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δημοσιοποιήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 268), στις 31 Δεκεμβρίου του 2011, καταργεί "εν κρυπτώ και παραβύστω" την διάταξη του Νόμου 4001/2011, που ο ίδιος προ ολίγων μηνών ψήφισε, η οποία προέβλεπε την διατήρηση του άμεσου ή εμμέσου έλεγχου του Δημοσίου στoν ΑΔΜΗΕ, όπως και
το δικαίωμα του Δημοσίου να διορίζει τα μέλη της Διοίκησης της Εταιρίας.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό ; Ο αρμόδιος Υπουργός, μέσω της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ανοίγει τον δρόμο για την είσοδο των ιδιωτών επενδυτών στο δίκτυο Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ. Το εκλεκτό παιδί της Τρόικας και των συμφερόντων, χωρίς προσχήματα και ίχνος ντροπής, προετοιμάζει το τοπίο για την άλωση και το ξεπούλημα της ΑΔΜΗΕ.
Κουστωδία διαπλοκής και συμφερόντων. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου, έχασε και τα τελευταία σημάδια αξιοπιστίας. Στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει την εγχώρια ενεργειακή διαπλοκή ξεπέρασε κάθε όριο. Λειτουργεί απροκάλυπτα ως φερέφωνο επιχειρηματιών και ιδιοτελών συμφερόντων.
Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει πολιτική. Οι υπουργοί εκτελούν μνημόνια διαπλοκής, ο ναός της δημοκρατίας, το Ελληνικό Κοινοβούλιο μετατρέπεται σε “καθαρτήριο σκανδάλων”.
Διαμηνύουμε στον κ. Υπουργό ότι "ως εδώ και μη παρέκει". Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο της ΔΕΗ και ειδικότερα στον ΑΔΜΗΕ, με δυναμικές αντιδράσεις θα τον υποχρεώσουν να σταματήσει την διαδικασία κύρωσης της κατάπτυστης πράξης νομοθετικού περιεχομένου.
Δεν θα επιτρέψουμε στον ανάλγητο Υπουργό να διαλύσει και να ξεπουλήσει την μεγαλύτερη Επιχείρηση του Ελληνικού λαού. Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε κανένα, να θυσιάσει το δημόσιο συμφέρον, να θυσιάσει την ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: