DEH

DEH

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

''ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ'' ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!


ΚΑΘΕ ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!

''ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ'' ΟΙ ''ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ'' Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Προτού καλά – καλά προλάβουν να πάρουν στα χέρια τους οι καταναλωτές τους νέους “φουσκωμένους” λογαριασμούς της ΔΕΗ (θυμίζεται η αύξηση έως και κατά 15% που αποφασίστηκε στις αρχές του έτους), εξαγγέλονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια – ήδη από το β' τρίμηνο του 2012!

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια προβλέπονται από το επικαιροποιημένο μνημόνιο, στα πλαίσια της προσαρμογής των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος στα δεδομένα της ελεύθερης αγοράς (τιμές χονδρικής). Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από την ογκωδέστατη δέσμη αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκε στη Βουλή την Κυριακή, το νέο μνημόνιο θα

επιτρέψει την καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος (οικιακοί καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις) με έναν ακόμα τρόπο: το ηλεκτρικό ρεύμα!
Το χειρότερο είναι ότι, είτε με την υπόθεση των χαρατσίων είτε με τις αυξήσεις στα τιμολόγια, η ΔΕΗ έχει καταντήσει να αντιμετωπίζεται πλέον σαν κάποιου είδους εισπράκτορας - “μπαμπούλας” ή εκβιαστικός μηχανισμός του κράτους και όχι σαν μια κοινωφελής επιχείρηση! Παράλληλα, η απελευθέρωση της ενέργειας προωθείται ομαλά μέσω των ολοένα ακριβότερων τιμών, ώστε οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας να έχουν εξασφαλισμένα κέρδη με το που θα μπουν στην αγορά!
Πραγματικά, αν αναλογιστεί κάποιος τις ανατιμήσεις των τελευταίων χρόνων στα τιμολόγια ρεύματος, τις αυξήσεις σε άλλους δημόσιους κοινωφελείς φορείς (π.χ. συγκοινωνίες), την αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας (ΦΠΑ, χαράτσια, τέλη, κτλ.), τότε κινδυνεύει να χάσει το μέτρημα! Αυτές που θα χτυπηθούν δε ακόμα περισσότερο, είναι οι μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες, εκτός του ότι υποφέρουν, έτσι κι αλλιώς, από την εξαφάνιση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, βλέπουν τα λειτουργικά έξοδα τους να γίνονται όλο και πιο δυσβάσταχτα και να οδηγούνται στο “λουκέτο”!
Το ειρωνικό είναι ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου είχε διατυμπανίσει προ μηνός περίπου ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος! Προφανώς, τώρα θα αποτινάξει την ευθύνη για τις νέες αυξήσεις από τους ώμους του, επειδή “δεσμεύεται” από το νέο μνημόνιο (το οποίο υπερψήφισε την Κυριακή);
ISKRA.BLOGSPOT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: