DEH

DEH

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Με αφορμή δημοσιεύματα που βλέπουν και πάλι το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πώληση μονάδων, εστιάζοντας σε σχετικό έγγραφο της Κομισιόν που θέλει οι διαγωνισμοί για την πώληση των μονάδων να έχουν ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα ενός έτους από την οριστική απόφαση της Επιτροπής, ..
ενώ η υπογραφή των συμβάσεων και η μεταβίβαση θα έχει συντελεστεί μέσα στους προσεχείς 15 μήνες ήτοι έως το καλοκαίρι του 2013, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:
Είναι γνωστό ότι η κυρία ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ απολύτως αυθαίρετα, κάτω από τις επιταγές ιδιωτικών συμφερόντων, άλλαξε την ενεργειακή πολιτική της χώρας για το θέμα των λιγνιτών αποστέλλοντας –όταν ήταν υπουργός ΠΕΚΑ- επιστολή στην Κομισιόν με την όποια διαβεβαίωνε ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν θα ανοίξει νέα
Ορυχεία πλην αυτό της Βεύης και ότι για να υπάρξει ανταγωνισμός θα δοθεί, με ανταλλαγή, λιγνιτική ισχύ σε αεριτζήδες ανταγωνιστές.
Είναι επίσης γνωστό ότι ο πρώην υπουργός οικονομικών και νυν υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου απολύτως αυθαίρετα –και αυτός- κάτω από τις επιταγές των δανειστών και της τρόικας υπέγραψε αυτοβούλως ένα μνημόνιο που σήμανε την αντίστροφή μέτρηση στην ανάπτυξη, στην πρόοδο, στον εκσυγχρονισμό, στην αξιοπρέπεια, στην επιβίωση. Ένα μνημόνιο που γύρισε τη χώρα δεκαετίες πίσω οδηγώντας τους πολίτες στα άκρα της εξαθλίωσης, της ανέχειας, της απόγνωσης.
Παράλληλα, δεν είναι σε καμία περίπτωση κρυφό ή άγνωστο το γεγονός ότι πάρα πολλοί βουλευτές και υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος ψήφισαν, συναίνεσαν, συνυπέγραψαν, την υποδούλωση της χώρας, χωρίς ΚΑΝ να διαβάσουν (όπως εκ των υστέρων αδιάντροπα δηλώνουν) την δανειακή σύμβαση (μνημόνιο) ζητώντας τώρα συγχωροχάρτι.
Σα να μην έφθαναν όλα αυτά, τους τελευταίους οκτώ μήνες ο κύριος ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έχει επικεντρωθεί και προσπαθεί απεγνωσμένα να πουλήσει τις λιγνιτικές μονάδες παραβλέποντας και αδιαφορώντας για το ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο -στο οποίο έχει προσφύγει η ΔΕΗ- δεν έχει ακόμα εκδώσει την απόφαση για τις υποχρεώσεις της, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να μειώσει/υποβαθμίσει με την πρωτοφανή και καθόλα ανορθόδοξη πολιτική του την μετοχή της ΔΕΗ ΑΕ από 37 € σε 3,24 €. Εύγε κ. Υπουργέ.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι συγκυβερνώντες του θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, Η ΓΕΝΟΠ, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση καθώς και οι φορείς της τοπικής κοινωνίας γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τις προθέσεις του. Είναι σε θέση να γνωρίζουν επακριβώς τις βλέψεις, τα πλάνα, και τους «μεγαλεπήβολους στόχους» του και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δηλώσουν αδιάβαστοι υπουργοί και βουλευτές. Ούτε πρόκειται ποτέ να διαγράψουν από τη μνήμη τους ή να αναθεωρήσουν θέσεις του τύπου «non pasaran». Και καλά διαβασμένοι είμαστε και πολύ καλά ξέρουμε και τι θα πράξουμε.
Περαιτέρω, ο κος Ζερβός και τα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΗ ΑΕ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ δε πρόκειται να επιτρέψουμε -σε καμία περίπτωση και υπό καμία συνθήκη- να συνεδριάσει το Δ.Σ της επιχείρησης προκειμένου να αποφασίσει την πώληση λιγνιτικών μονάδων.
Οι δε επίδοξοι «επενδυτές» καλό είναι να συμμεριστούν το γεγονός ότι οι λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες της επιχείρησης ΔΕ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ γιατί εκτός από το ότι αποτελούν περιουσία ΚΑΙ των εργαζομένων, εμπίπτουν συνάμα στην κατηγορία «ανεκτίμητης αξίας» γιατί χτίστηκαν με το αίμα και τον ιδρώτα τους. Ως τέτοιες λοιπόν θα τις διαφυλάξουμε. Με όποιο κόστος, με όποιο τίμημα.
Το έγκλημά τους το έχουν πολύ καλά μελετημένο. Στην εκτέλεσή του όμως θα συναντήσουν εμπόδια. Εκτός από την προσφυγή της ΓΕΝΟΠ θα συναντήσουν και όλους εμάς που καθημερινά δίνουμε τη μάχη για να επιβιώσουν όχι απλά οι εργαζόμενοι αλλά και η ίδια η επιχείρηση που κάποιοι την θέλουν να πνέει τα λοίσθια. Θα αντισταθούμε μέχρι τελευταίας ρανίδας καθώς κάθε τι άλλο θα σήμαινε συναίνεση στις προθέσεις που συνιστούν Εθνική Προδοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: