DEH

DEH

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Fast track για Κοζάνη



Τον δρόμο του fast track, πέρνει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό που σχεδιάζεται παγκοσμίως, αυτό της ΔΕΗ στην Κοζάνη. Αυτά ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι ολοκληρώθηκε θετικά η αξιολόγηση από το Invest in Greece και αναμένεται να δοθεί πράσινο φως από τη Διυπουργική Επιτροπή.
Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο, προϋπολογισμού άνω των 500 εκατ. ευρώ και ισχύος 200 μεγαβάτ, στην Κοζάνη από τη θυγατρική της ΔΕΗ Ηλιακό Βέλος 1. Η συνολική ετήσια παραγωγή του πάρκου υπολογίζεται σε 260GWh. Στην τελική φάση του διαγωνισμού έχουν προκριθεί 15 σχήματα, ανάμεσα στα οποία τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου διεθνώς.
 
Επίσης εγκατάσταση 39 φωτοβολταϊκών πάρκων ανά την Ελλάδα (Πελοπόννησος, Στερεά, Δυτική Ελλάδα και Θεσσαλία), κόστους 300 εκατ. ευρώ και ισχύος 131,074 MW από το ελληνικό σχήμα Δ. Παναγάκος - Solar Concept - Spes Solaris
 
Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών, προϋπολογισμού επίσης 300 εκατ. ευρώ και ισχύος 126,82MW από την εταιρεία Silcio, συμφερόντων Κοπελούζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: