DEH

DEH

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΕΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

Η μπότα του κατακτητή βρίσκεται πλέον εδώ για τα καλά. Η μνημονιακή λαίλαπα χτυπά ανελέητα ,οικογένειες και εργαζόμενους, απαιτώντας τον αφανισμό τους, τόσο οικονομικά όσο και πραγματικά μιας και τα επαίσχυντα και ανεκδιήγητα σχέδια της μόνο την διάλυση και την καταστροφή μπορούν να φέρουν σε χώρα και πολίτες.

Οι εργαζόμενοι σε ετούτο τον τόπο βρίσκονται όμηροι της πιο καθεστωτικής ψυχολογικής βίας των τελευταίων δεκαετιών κάτω από το βάρος απολύσεων, τον τρόμο της εργασιακής εφεδρείας, της διάλυσης μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ και μάλιστα βλέποντας τον πλούτο τους, τον πλούτο της πατρίδας τους με περίτεχνα τερτίπια να διασπάται και να πωλείται αντί πινακίου φακής στους ''δανειστές'' δημίους του και μάλιστα υπό τις διαταγές και εντολές των 'αυτοκλήτων σωτήρων' του της έκπτωτης, σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγομετρήσεις του λαού, Κυβέρνησης Γ.Α.Παπανδρέου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου σε πρόσφατη συνέντευξή του παρουσίασε το κατάπτυστο σχέδιο της κυβέρνησης, που στην ουσία φέρνει στο προσκήνιο το μεγαλύτερο εθνικό ξεπούλημα του Κολοσσού της ελληνικής βιομηχανίας, αυτόν της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ανακοινώνοντας την κατάτμηση της σε χωριστές δραστηριότητες και μετέπειτα πώλησή της σε επενδυτές, ένα σχέδιο κατά το οποίο στο νέο αυτό σχηματιμό που ονειρεύεται θα εισφερθούν πάγια της μητρικής εταιρίας (λιγνιτικές μονάδες, υδροηλεκτρικά, φυσικού αερίου, ορυχεία, κλπ) η οποία στη συνέχεια θα πωληθεί σε ιδιώτη επενδυτή, κατά το πρότυπο της ιταλικής Enel που αυτό δεν σημαίνει μόνο την απόλυτη διάλυση της ΔΕΗ αλλά και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και ΕΦΕΔΡΕΙΑ .

Χρειάζεται ιδιαίτερος νους για να το καταλάβει αυτό κανείς;

Και δεν έφτανε μόνο αυτό ,αλλά τόσο Λιγνιτικές Μονάδες του Αμυνταίου και της Μεγαλόπολης όσο και η Βεύη μπήκαν στα πλάνα άμεσης πώλησης!!!

ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ.

Μόνο που ξεχάσατε το πιο σημαντικό κύριε υπουργέ. Ξεχάσατε πως ΔΕΗ δεν είναι ούτε τα τσιμέντα των καμινάδων, ούτε τα καλώδια, ούτε η μηχανές παραγωγής της, ούτε τα οικόπεδα.

ΔΕΗ είναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που τους δίνουν ζωή και τα λειτουργούν τόσα χρόνια αγόγγυστα κάτω από απαράδεκτες στις περισσότερες των περιπτώσεων συνθήκες και το κυριότερο; Έτσι αγόγγυστα θα την υπερασπιστούν, όπως θα υπερασπιστούν και το λαϊκό δικαίωμα για δημόσιο και φτηνό ρεύμα, για μια ΔΕΗ στα χέρια του λαού ενιαία και κάθετη κι' όχι του 4ου Ράιχ με το οποίο εσείς συμπορεύεσθε και του χαρίζετε τα πάντα με τέτοια απλοχεριά και ευκολία.

Ξεχνάτε επίσης κύριε Υπουργέ ότι το δικαίωμα που είχε τόσα χρόνια η ΔΕΗ να κάνει χρήση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας το ανταπέδιδε με το παραπάνω κρατώντας την τιμή της κιλοβατώρας στα νησιά μας ΙΔΙΑ με την υπόλοιπη χώρα, ενώ τώρα οι ιδιώτες θα καρπωθούν αυτό το δικαίωμα αγοράζοντας σε εξευτελιστική τιμή την ΔΕΗ οπότε αλοίμονο στους κατοίκους των νησιών και των απομακρυσμένων περιοχών !!!

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ενωμένοι θα υπερασπιστούμε το μέλλον των παιδιών μας και το μέλλον της πατρίδας μας , όπως έπραξαν και κατά το παρελθόν με τη Μάχη της Ηλεκτρικής και συμπαραταγμένοι σε μια γροθιά και αδιαίρετοι με το σύνολο των εργαζομένων αυτού του τόπου αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία στο πλευρό θα ανατρέψουμε και θα ξεριζώσουμε από τη ζωή μας τον εφιάλτη που εσείς μας προσφέρετε για όνειρο!
Γερμανοί τότε..Γερμανοί και σήμερα !!!

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΟΥΤΕ ΠΟΥΛΑΜΕ ΟΥΤΕ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: