DEH

DEH

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η ΝΕΑ ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.

• Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την εκποίηση της δημοσίας περιουσίας και ΔΕΚΟ δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν εργαζόμενο αδιάφορο. • Εργαζόμενοι και συνδικαλιστικά στελέχη είναι έντονα προβληματισμένοι με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
• Το συνδικαλιστικό κίνημα απαξιώνεται από τα συνεχόμενα χτυπήματα, την ώρα που είναι πιο απαραίτητο από ποτέ.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, Η ΔΕΗ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ.

Τα όσα είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και των Δημοσίων Επιχειρήσεων δικαιώνουν όλους μας, που από το Μάιο είπαμε πως η κυβέρνηση κατοχής
εκτελεί, μεθοδευμένα το σχέδιο παράδοσης της χώρας στα συμφέροντα που την ανέδειξαν και την
 στηρίζουν.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το μνημόνιο για να υποκλέψει από την μεσαία τάξη των Ελλήνων ότι της απέμεινε και την μετατρέπει σε πάμπτωχη.

Ο λαός έντρομος παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Το συνδικάτο, το τελευταίο αποκούμπι των εργαζόμενων μεθοδευμένα εδώ και καιρό απαξιώνεται. Όπως ομολογούν όλοι οι εργαζόμενοι, ο παθητικός συνδικαλισμός, οι εποχιακές επιλογές της ΠΑΣΚΕ και η συνδιαχείριση του πολιτικού κόστους με την κυβέρνηση στα μεγάλα ζητήματα, έστησαν το σκηνικό της απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος. Η «απληστία της καρέκλας της εξουσίας» ολοκληρώνει πλέον το σενάριο, δίνοντας μορφή και ονόματα στους ήρωες της απαξίωσης.

Ας το παραδεχθούμε. Σ΄αυτην την κρίσιμη περίοδο, όπου όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζόμενων περικόπτονται δραματικά, οι στάσεις της προσωπικής και συνδικαλιστικής ζωής στελεχών στην κορυφή του κινήματος, δίνουν τροφή και χρησιμοποιούνται από Μ.Μ.Ε., με αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την υποτίμηση της αξίας του συνδικάτου.

Αυτός εξάλλου είναι ο Στόχος. Η αποτροπή της συντονισμένης αντίδρασης των εργαζομένων και της κοινωνίας, ώστε να περάσει η κυβέρνηση όλα όσα έχει πάρει εντολή από τα συμφέροντα που την καθοδηγούν.

Δεν θα ασχοληθούμε κι άλλο ως παράταξη με τις ασχήμιες που προσβάλουν στελέχη άλλων παρατάξεων μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές. Τις καταδικάζουμε. Ας ασχοληθούν οι παρατάξεις τους μ΄αυτές.

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ μας καλύπτει πλήρως.

Δυστυχώς όμως φαινόμενα αρνητικών συνδικαλιστικών στάσεων και διαχείρισης της εξουσίας υπάρχουν και στον χώρο της παράταξης μας και έχουμε χρέος να τα αναφέρουμε. Καθώς ανά πάσα στιγμή αυτά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρνητικά και να απαξιώσουν και την ΔΑΚΕ. Η οποία πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο κάλεσμα της ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ πολιτικής που κάνει ο Αντ. Σαμαράς και ο νέος πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ.


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι.

Τα φαινόμενα αυτά και την εξ΄αυτών εξάρτηση των στελεχών της ΔΑΚΕ, από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ, τα καταγγείλαμε με ανακοινώσεις μας εδώ και ένα χρόνο. Στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΕΑΣ ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 01/08/2010 τα περιγράφουμε ως μια από τις βασικές αιτίες της ανάγκης επανασυγκρότησης της ΝΕΑΣ ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Σας θυμίζουμε τι γράφαμε:

Δεκέμβριος 2009 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ‘’Η ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην μετά εποχή διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας’’

-Πρακτικές που πλήγωσαν τους εργαζόμενους και τους ώθησαν να γυρίσουν την πλάτη, στο συνδικάτο αλλά και στην ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Τα ιστορικά ηγετικά στελέχη της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, έχουν την ευθύνη κλείνοντας των κύκλο τους να προασπίσουν την επιτυχία τους , της προηγούμενης περιόδου, να προασπίσουν την ενιαία έκφραση και την ενότητα αφήνοντας τα ηνία στους νέους ως συνεχιστές και προασπιστές αυτών που κατάφεραν.
Παρόλο που οι παραπάνω θέσεις είναι αυτονόητες και κοινά αποδεκτές μερικοί κύκλοι τις πολεμούν γιατί γνωρίζουν, ότι θα πρέπει να παραιτηθούν από τις θέσεις που κατέχουν, που μερικές φορές ανέρχονται σε δυο ή τρεις. (Δεν το λέμε μόνο εμείς το λέει και ο Γ. Γραμματέας της ΔΑΚΕ Ι.Δ. και Ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης.)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 4/6/10

-Δικαιώθηκαν!! Για πεντέμιση χρόνια απόλαυσαν την εξουσία της Ν.Δ. και ξέχασαν τους εργαζόμενους

Δελτίο Τύπου 20/5/10 ‘’Χωρίς ίχνος ντροπής ξεπουλάνε την μεγαλύτερη επιχείρηση του Ελληνικού λαού’’

-Αλήθεια οι ΄΄χρυσοκάνθαροι΄΄ συνταξιούχοι ΔΑΚΙΤΕΣ εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο ασφαλιστικό μας δεν έχουν τίποτα να πουν;
Δεν μπορούσαν τόσο καιρό να ενημερώσουν τον κόσμο ή είναι αλήθεια ότι γλύφουν το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του για να παραμείνουν στις χρυσοφόρες θέσεις τους.

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ 1/8/10 Δελτίο Τύπου 21/6/10 ‘’ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΧΤΙΖΟΥΝ ΚΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΄΄ΧΑΛΑΝΕ ‘’

-Τελικά όταν θυμώνει η ΠΑΣΚΕ και αντιδρούν οι ΠΑΣΟΚΟΙ, θυμώνουμε και αντιδρούμε κι εμείς; Όλα είναι καλά και δεν κινητοποιείται η ΔΑΚΕ ή μήπως έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι που λένε ότι οι συνταξιούχοι της ΔΑΚΕ είναι είδη κουρασμένοι και νοιάζονται μόνο για τα επιδόματα, τις υπερωρίες και τα εκτός έδρας

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ 1/8/2010

- Μια ΄΄παρέα΄΄ συνταξιούχων και πρώην ανεξάρτητων συνεχίζει παραπλανώντας ΔΑΚΙΤΕΣ και αγνά μεσαία και κατώτερα στελέχη της ΔΑΚΕ τα οποία σύρει πίσω από τα συμφέροντα της.
Άνθρωποι που έχουν πληγώσει και εκθέσει την παράταξη ακόμη και ως υπόδικοι, συνεχίζουν να κατέχουν θέσεις σε οργανισμούς και επιτροπές με απίστευτες απολαβές πληγώνοντας και εκθέτοντας την παράταξη, δημιουργώντας έτσι την αρνητική εικόνα της ΔΑΚΕ στην κοινωνία.
Τα καταγραφόμενα δεν έχουν ανάγκη απόδειξης. Τα ξέρουν πλέον όλοι.
Να ταρακουνηθούν και να ξυπνήσουν από την ΄΄απόλαυση΄΄ της διαχείρισης της εξουσίας.
Να καταλάβουν την αλήθεια για τους λόγους που οδηγούν στον κατήφορο την ΔΑΚΕ της περιοχή μας.
Να αναλογισθούν όλοι πως το μέλλον της παράταξης και του συνδικάτου ξεπερνά το προσδόκιμο των εφήμερων απολαύσεων ορισμένων συνταξιούχων.
Να μάθουν και να καταλάβουν ΟΛΟΙ, πως οι νέοι άνθρωποι μπορούν να βγάλουν τη ΔΑΚΕ από το τελμα, μπορούν να κοιτούν στα μάτια όλους τους συναδέλφους, μπορούν κάποτε να μην ζηλεύουν την ΠΑΣΚΕ

Δυστυχώς όμως αυτοί όμως προτίμησαν την «συνδιαλλαγή», ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις «χρυσοφόρες» υπηρεσίες τους από τις καρέκλες που τις «ανανεώνει» το ΠΑΣΟΚ. Δημιούργησαν συνθήκες πάθους και μισαλλοδοξίας, μεταξύ των ΔΑΚΙΤΩΝ, αποδίδοντας κάθε κριτική μας σε προσωπικές διαδρομές και εγωιστικές συμπεριφορές.

Δυστυχώς, για αυτούς όμως η ζωή και η ανάγκες των εργαζόμενων δεν τους δικαιώνουν. Το ποτάμι της αγανάκτησης από τις περικοπές και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ τους παρασέρνει γιατί ταυτίστηκαν με την ΠΑΣΚΕ στο ρόλο του ‘’Φράγματος’’ και της ελεγχόμενης ροής της αντίδρασης του κόσμου.

Η αρνητική εικόνα της εξαρτώμενης ηγεσίας της «ΔΑΚΕ» του Σπάρτακου να μας κατηγορεί!! (όταν όλη η Ελλάδα μας έδωσε συγχαρητήρια) γιατί αγωνισθήκαμε ενάντια στα ΜΑΤ του Γ.Α.Παπανδρέου στην Κοζάνη είναι αποτέλεσμα της εξάρτησης των φθαρμένων συνταξιούχων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Για όσους αρέσκονται στον ΄΄στρουθοκαμηλισμό΄΄ τα όσα είδαν το φως της
δημοσιότητας και αυτά τα οποία λέγεται ότι θα ακολουθήσουν, δεν τους δίνουν παρά μόνο μια διέξοδο.

ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ.

Πήραν ήδη πολλά από τους εργαζόμενους που τόσα έχασαν το τελευταίο διάστημα και οι οποίοι τους στήριζαν τόσα χρόνια.

Πρέπει να αποχωρήσουν, απελευθερώνοντας το συνδικάτο και την παράταξη δίνοντας την θέση τους σε νεότερα στελέχη, στα οποία δεν κολλάει η λάσπη και η απαξίωση.

Μετά και την εκλογή του νέου Προέδρου της, ήρθε η ώρα της ΔΑΚΕ, η οποία θέλει να είναι η Φωνή της αντίδρασης και της Ουσιαστικής Αντίστασης ενάντια στις προσταγές της ΤΡΟΙΚΑΣ και του Μνημονίου.

Ήρθε η ώρα να βαδίσει τον δρόμο του χρέους, αποφασιστικά και με πάθος για να υπηρετήσει τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζόμενων.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Με το σύνθημα
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Υπάρχει και άλλος συνδικαλισμός και τον ξέρουμε.
Σας καλούμε να απομονώσετε κάθε τι που προσβάλει και πληγώνει το υγιές συνδικαλιστικό κίνημα.
Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην απεργία της 23ης Φεβρουαρίου 2011 και δυναμικά στα συλλαλητήρια που οργανώνονται από τα Εργ. Κέντρα στις Πλατείες.
Σας καλούμε να κάνουμε μια νέα αρχή, να βαδίσουμε σε μια νέα εποχή, να χτίσουμε νέες σχέσεις εμπιστοσύνης, σε νέες υγιείς βάσεις.

Για την Δ.Α.Κ.Ε. – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Άρης Βατάλης                                   Νίκος Ευαγγέλου
Γραμματέας Συντονιστικού   Αν. Γραμματέας Συντονιστικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: