DEH

DEH

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Το τριώδιο μόλις άνοιξε αλλά οι μάσκες έπεσαν ήδη. «Πτολεμαΐδα 5» = Χαμένα όνειρα (;)

του Γιάννη Τσακυράκη
Ρητά κατηγορηματικός ότι η Μονάδα V της Πτολεμαΐδας θα γίνει, εμφανιζόταν στις 19 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός κατά την επίσκεψή του στην περιοχή υπογραμμίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η μονάδα θα γίνει «οπωσδήποτε». Είχε, δε, σπεύσει να διευκρινίσει –ως καλός και διορατικός Πρόεδρος που είναι- ότι η ημερομηνία του διαγωνισμού και του ανοίγματος των προσφορών για την κατασκευή της μονάδας θα μετατεθεί περίπου 15 ημέρες μετά την καταληκτική
 ημερομηνία της 8ης Φεβρουαρίου. Κι έτσι όλοι και όλα ησύχασαν ή μήπως εφησύχασαν; Όλα έγιναν ρόδινα και ωραία, η ζωή συνεχίστηκε επαναπαυμένη και απαλά ακουμπισμένη στις στιβαρές δηλώσεις του Προέδρου. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Σήμερα, στα μέσα του Φλεβάρη και μετά την νέα αναβολή και την εκ νέου ορισμού ημερομηνίας ανοίγματος των προσφορών για την κατασκευή της μονάδας το πράγμα είναι πλέον ξεκάθαρο. Δηλαδή τι ακόμα θέλουμε για να καταλάβουμε ότι ΜΟΝΑΔΑ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Χάσαμε πια τον λογαριασμό των αναβολών, των δηλώσεων, των δεσμεύσεων και πριν χάσουμε τελείως τη πίστη μας στο ότι η μονάδα πρέπει να κατασκευαστεί, ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο χειρίζονται και αντιμετωπίζουν ένα ζήτημα που συνδέεται με την ύπαρξη και την αξιοπρεπή ανάπτυξη μιας ολόκληρης περιοχής, θα πρέπει επιτέλους να απαντηθεί με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο. Να απαντηθεί με πράξεις και έναρξη του έργου. Επιπλέον, για να μην ξεχνιόμαστε αλλά και για να μην ξεχαστεί ΚΑΙ το θέμα ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ θα πρέπει να προτάξουμε τα αιτήματα αυτά, μαζί, αναπόσπαστα και ανένδοτα. Πριν ψυχορραγήσουν οι τελευταίες ελπίδες.

Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε με δυναμικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις το πλέον αυτονόητο για την τοπική κοινωνία γιατί μετά τις 30 του Μάρτη πολύ φοβάμαι ότι θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την περιοχή μας και μακροπρόθεσμα για όλους τους Έλληνες. Δε μπορούν να παίζουν άλλο με την ανοχή και τα νεύρα ενός τόπου που στήριξε την Εθνική οικονομία καταπίνοντας, εκτός από τα μυριάδες ψέματα και χιλιάδες τόνους τέφρας. Αξίζουμε πολλά περισσότερα από την κοροϊδία και τα ψεύδη που τεχνηέντως κάθε φορά μας πλασάρουν. Αρκετά.

Ο κάθε ένας ας αναλάβει τις ευθύνες τους: Συνδικάτα, Εργαζόμενοι, Τοπική κοινωνία. ΌΛΟΙ, αλλά μετά από τις ευθύνες που οφείλουν να αναλάβουν η πολιτική ηγεσία και όλοι όσοι τόσο καιρό βολεύονται με τα ψεύδη, την υποκρισία, την απαξίωση.

Όταν στις 11 Ιουνίου 2010 διάβαζα στο energypress ρεπορτάζ που έφερε τον τίτλο «Από την Πτολεμαϊδα Μπιρμπίλη - Ζερβός βάζουν "λουκέτο" στη μονάδα 5», δυστυχώς χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα για να πείσω τον εαυτό μου ότι επρόκειτο για τυπογραφικό λάθος. Κακώς, πολύ κακώς καθώς θα έπρεπε να το θεωρήσω ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΟΙΩΝΟ (λανθάνουσα πέννα την αλήθεια λέγει).

Για μία ακόμα φορά. Για πολλοστή φορά:: Για όσους δεν το έχουν καλά συνειδητοποιήσει λυπούμαστε που θα τους βγάλουμε από το λήθαργό τους αλλά Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ και τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Στο χέρι μας είναι να τα ανατρέψουμε. Σήμερα, τώρα, τούτη τη στιγμή. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε άξιοι των πράξεών μας και των όσων με το στανιό προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

ΤΣΑΚΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: