DEH

DEH

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε. « Η ΕΝΩΣΗ »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΕΣ

Συναδέλφισσες –οι

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας λυσσαλέας επίθεσης εναντίον των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Αν παρατηρήσουμε γύρω μας θα δούμε ανθρώπους να μένουν χωρίς δουλειά, με ελάχιστα εισοδήματα, με συνεχώς συρρικνούμενα δικαιώματα, στην υγεία, στην ασφάλιση, στην μάθηση κ.λ.π. Θεμελιώδη δικαιώματα εν μια νυκτί πλήττονται ανεπανόρθωτα. Κατακτήσεις δεκαετιών ανατρέπονται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα επισφαλές παρόν που οδηγεί σε ένα
εντελώς αβέβαιο μέλλον. Η κοινωνία κατρακυλά στη φτώχεια , στην εξαθλίωση και στην ανέχεια, ενώ ταυτόχρονα διατηρούνται αλλά και αυξάνονται τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών Τραπεζών και επιχειρήσεων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ, ως κινητήρια δύναμη αντίστασης της κοινωνίας με τα στελέχη του στη πρώτη γραμμή, έγραψε και γράφει ιστορία. Σε όλες τις διεκδικήσεις και απεργίες οι υπεύθυνοι συνδικαλιστές που σέβονται τον εαυτό τους και τον θεσμό που υπηρετούν, ήταν και συνεχίζουν να είναι πάντα μπροστά. Μπροστά ήταν το 1992 που όλοι μαζί διεκδικούσαμε να μην υπάρξει καμία αύξηση των ορίων ηλικίας στους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Σύνταξη στα 50 και δουλειά για τους νέους. Τότε όλοι δήλωναν προφορικά και εγγράφως ( οι ανακοινώσεις υπάρχουν) ότι μόλις θεμελιώσουν οι ίδιοι δικαίωμα συνταξιοδότησης θα αποχωρήσουν από την ΔΕΗ, Κάποιοι από αυτούς το έκαναν πράξη. Δυστυχώς όμως κάποιοι « αυτοί που τότε σε όλους τους τόνους το φωνάζανε » ακόμα δεν έχουν φύγει !!! ( αν και έχουν θεμελιώσει το δικαίωμα συνταξιοδότησης), παραμένουν στην ΔΕΗ και μάλιστα, σε υψηλές θέσεις ,Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Ομοσπονδιών, Δ/Σ, Οργανισμών και Φορέων. Με ανάλογα ανταλλάγματα!!!!!!

Ίσως από τότε να πέρασε πολύς καιρός και να ξέχασαν τις δηλώσεις τους…..

Ίσως να γεύονται την καρέκλα της εξουσίας και δεν θέλουν να την αποχωριστούν…..

Ίσως θεωρούν τους εαυτούς τους αναντικατάστατους……

Φυσικά όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, για να παραμείνουν εκεί αυτοί οι συνάδελφοι, στηρίζονται εκ των έσω με κάποια Σωματεία Μηχανισμούς οι οποίοι εξαντλούν την δράση τους σε ανυπόληπτους καιροσκοπισμούς προσπαθώντας να έχουν άμεση παρέμβαση σε αποφάσεις και προγραμματισμούς των Διοικητικών Συμβουλίων, Οργανισμών και των Φορέων που είναι διορισμένοι με στόχο, τις απολαβές της εξουσίας.

Συνάδελφοι Εργαζόμενοι « ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ » κάτοχοι των καρεκλών.

Η ανοχή έχει και όρια της. Θα περιμένουμε…….όχι όμως για πολύ ακόμη να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας των προηγούμενων ετών ( 2001,2002,2003 κ.ο.κ) τότε που με ανακοινώσεις μοιράζατε στους συναδέλφους και με δηλώσεις προβάλλατε στα Μ.Μ.Ε.

Επειδή και μνήμη έχουμε αλλά και οι ανακοινώσεις σας υπάρχουν, σας καλούμε το συντομότερο να κάνετε πράξη αυτά που εσείς στα ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ αποτυπώνατε ,διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε πλέον με στοιχεία .

ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΝΕΨΕΙ.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από την αναξιοπιστία ορισμένων στελεχών και ήδη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.

Συνάδελφοι : Πιστεύουμε ότι οι Συνταξιούχοι συνδικαλιστές ( πασκίτες – δακίτες - αριστεροί) δεν έχουν καμιά θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η «ΕΝΩΣΗ » μέσα από τους αγώνες της συνέβαλε και συνεχίζει αταλάντευτα να συμβάλλει στη δημιουργία ενός εργατικού κινήματος, που στηρίζεται στην οργάνωση των εργαζομένων, στη δύναμη των γενικών συνελεύσεων και της άμεσης δημοκρατίας, προσγειωμένου πάντα στις συνθήκες της καθημερινότητας.

Η « ΕΝΩΣΗ » από το 2005 έχει κάνει πράξη αυτό που όλοι ζητούσαμε διαχρονικά. Κανείς συνταξιούχος συνδικαλιστής στην ΔΕΗ.

Όποιος από αυτούς θέλει να προσφέρει ας ασχοληθεί με τα Σωματεία των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ!!!!! Χώρος Υπάρχει.!!!!!

ΥΓ Συνάδελφοι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Εάν τα Σωματεία Μηχανισμοί που μεροληπτικά λειτουργείτε υπέρ τους, θέλουν να σας στηρίξουν για να παραμείνετε εκεί που είστε βολεμένοι, τους συμβουλεύουμε να μην το κάνουν.

Εάν πάλι θέλουν να σας αξιοποιήσουν, τότε ας σας προσλάβουν ΑΜΙΣΘΙ ως ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ!!!!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: