DEH

DEH

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

"Επικίνδυνοι,απάνθρωποι και συκοφάντες οι ψευδώνυμοι σοσιαλιστές"

 Φώτης Μελέτης

(Αν/της Γραμματέας ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ)

Tα πάντα έχει ισοπεδώσει στη πατρίδα μας η κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου και της Τρόικας.
Πριν από ένα χρόνο περίπου κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι επιτηδευματίες σοσιαλιστές θα γκρέμιζαν εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και κατακτήσεις ετών σε λίγο μόλις χρονικό διάστημα.
Η πιο απάνθρωπη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μαζί με τα κομματικά και δημοσιογραφικά
δεκανίκια που την στηρίζουν έχουν επιφέρει φτώχεια, ακρίβεια , ανεργία και έχουν δημιουργήσει θλίψη, θυμό και αγανάκτηση στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου μαζί με τους Υπουργούς της, λεηλάτησαν και ρήμαξαν μισθούς ,συντάξεις και εισοδήματα ενώ κατόρθωσαν να υποθηκεύσουν το μέλλον της χώρας στο ΔΝΤ και παράλληλα συκοφάντησαν με ευτελή τρόπο τους εργαζόμενους της πατρίδας μας χαρακτηρίζοντας τους, διεθνώς «τεμπέληδες», «κοπρίτες» και «ζητιάνους».

Η παρούσα και επικίνδυνη κυβέρνηση Παπανδρέου έχει το πλεονέκτημα να ελέγχει μεγάλο κομμάτι της ενημέρωσης οπότε η οργή των συνδικαλιστών οργανώσεων και του κόσμου της εργασίας δυστυχώς «πνίγεται» άμεσα.

Επίσης οι ψευτοσοσιαλιστές Υπουργίσκοι επιμένουν να παραπλανούν μέχρι και τα στελέχη τους αλλά και να «παίζουν» με τον αθώο συναισθηματισμό των αγνών οπαδών του κόμματος τους βαπτίζοντας όλες τις εργασιακές ομάδες, ως «ευνοούμενες και προνομιούχες» συντεχνίες δημιουργώντας με αυτό τον ύπουλο τρόπο συνθήκες εμφυλίου ανάμεσα σε εργαζόμενους πολίτες.

Οι ακραίες επιθυμίες των επιχειρηματικών και τραπεζικών συμφερόντων για να εξαφανισθούν τα εργασιακά δικαιώματα εξετελέσθησαν με τον πιο επαγγελματικό τρόπο από την κυβέρνηση Παπανδρέου και των υποτακτικών της και ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να αντισταθούμε είναι η κινηματική μορφή αγώνα και το ξεκαθάρισμα αν θα συνεχίσουμε να συμβιβαζόμαστε με πρόσωπα και καταστάσεις που έχουν πληγώσει τους εργαζόμενους και τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Η κοινωνία πλέον βράζει και είμαστε στο παραπέντε ενός γενικού ξεσηκωμού που δεν θα είναι καπελωμένο από κόμματα και παρατάξεις αλλά θα είναι ένα ποτάμι οργής και μίσους εναντίον της πιο αντιλαϊκής κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα ενώ όσοι αναζητούν λύσεις σε «σωτήρες πολιτικούς» μάλλον ματαιοπονούν αφού τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα δεν πρόκειται να την ανατρέψουν εκείνοι που την δημιούργησαν ή την ανέχτηκαν αλλά εκείνοι οι πολίτες που έχουν πάνω από όλα συνείδηση και ανεξαρτησία σκέψης.

Πάρτε για παράδειγμα τις αντιδράσεις και το Κίνημα Πολιτών για τα διόδια, τις Μεταφορές αλλά και τις κινητοποιήσεις για το ΧΥΤΑ των κατοίκων στην Κερατέα όπου μόνοι τους, οι πολίτες αγωνίζονται χωρίς πάτρωνες και άλλου είδους καθ οδηγητές για να αποτρέψουν τις επιπλέον αδικίες που προσπαθούν να επιβάλλουν οι κυβερνώντες στη ζωή τους.

Ας κοιτάξουμε λοιπόν τον εαυτό μας στον καθρέπτη και να αναρωτηθούμε αν θα συνεχίζουμε να δεχόμαστε τις προσβολές και τις σφαλιάρες των βολεμένων της εξουσίας διότι όπως έλεγε και ο Καβάφης… «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς μην την εξευτελίζεις» http://pasyp-deipress.blogspot.com/2011/02/blog-post_7611.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: