DEH

DEH

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ (ΩΡΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ)

Με την ψήφιση, των αντεργατικών Νόμων 3833/10 της κυβέρνησης, που μείωσε τους μισθούς μας κατά 7% και τα ειδικά επιδόματα (δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, και επίδομα Αδείας) κατά 30%, καθώς και με τον νόμο 3845/10 όπου, περικόπτει εντελώς τα παραπάνω ειδικά επιδόματα και τα ονομάζει Βοήθημα (250 ευρώ για το Πάσχα, 250 ευρώ για το Επίδομα Αδείας και 500 ευρώ για τα Χριστούγεννα για όσους δεν υπερβαίνουν το ποσό των 3.000 ευρώ μικτά). Η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε ισχυρίζεται ότι, η απόφαση 336/79 του Δ.Σ που αφορά τις προσαυξήσεις επί των δώρων που προέκυπταν από τις υπερωρίες που δούλευαν οι συνάδελφοι σε Σταθμούς και
 Ορυχεία, δεν ισχύει πλέον διότι ο νόμος 3845/10 περικόπτει τα παραπάνω επιδόματα.


Σε συνάντηση που πραγματοποίησε το προεδρείο της « ΕΝΩΣΗΣ » την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 με τον Δ/ντη Ανθρωπίνων Πόρων κ. Δαμάσκο Γεώργιο του έθεσε το θέμα ότι, όσοι συνάδελφοι δούλευαν υπερωριακά έως τον μήνα ΑΠΡΙΛΙΟ 2010 πριν την ψήφιση του νόμου 3845/10 δικαιούνται το ποσό αυτών των προσαυξήσεων για αυτό το χρονικό διάστημα.

Η απάντηση του Δ/ντη ήταν ότι, με την ενημέρωση που έχει από την πληροφορική έχουν καταβληθεί στους μισθωτούς οι προσαυξήσεις που δικαιούται ο κάθε συνάδελφος έως και το μήνα Απρίλιο 2010.

Επίσης, εκφράσαμε στον Δ/ντή την έντονη αντίθεση μας ότι, κακώς δεν καταβάλλονται στους δικαιούχους εργαζόμενους οι υπερωριακές προσαυξήσεις.

Ο κ Δαμάσκος δεσμεύτηκε να ζητήσει την γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας της ΔΕΗ Α.Ε. και θα μας απαντήσει.

Συνάδελφοι:

Εμείς, ΑΚΟΜΗ δεν έχουμε πεισθεί με την ερμηνεία της Διεύθυνσης ότι, δεν δικαιούμαστε τις υπερωριακές προσαυξήσεις, θα περιμένουμε και την γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας της ΔΕΗ και θα σας ενημερώσουμε όλους για ότι νεότερο προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: