DEH

DEH

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «Σ.Ε.Ε.ΕΝ»

Σε κυβερνητική εκδήλωση εξελίχθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΔΕΗ και συνδικαλιστών στην Πτολεμαΐδα. Η Διοίκηση της ΔΕΗ και οι ηγεσίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και των συνδικάτων συμφώνησαν να βάλουν ταφόπλακα στη ΔΕΗ και σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


· Θα παραχωρήσουν το 40% της λιγνιτικής ηλεκτρικής ενέργειας στο μεγάλο κεφάλαιο.
· Εμφανίστηκαν νέα κωλύματα στην κατασκευή της 5ης μονάδας της Πτολεμαΐδας, με νέα αναβολή του διαγωνισμού.
· Έρχεται παραπέρα μείωση των αποδοχών των εργαζομένων.
· Αποσπώνται από τη ΔΕΗ και γίνονται ξεχωριστές επιχειρήσεις η μεταφορά και διανομή με υποχρεωτικές μετατάξεις εργαζομένων.
· Απαξιώνεται ο λιγνίτης και κλείνουν μονάδες.

Η κατασκευή μονάδας φωτοβολταϊκού πάνελ βρίσκεται στο στάδιο της ιδέας καθώς δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με εταιρίες που να ενδιαφέρονται. Το μόνο που βγήκε είναι η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου που το έχουν αναγγείλει πολλές φορές μέχρι σήμερα.

Πιστεύουν πως μόνο με «καθρεφτάκια» χωρίς καν «χάντρες» θα ξεγελάσουν τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας;

Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν τις ηγεσίες των συνδικάτων και των μελών που εξέλεξαν στο ΔΣ της ΔΕΗ να είναι τα «εξαπτέρυγα» της διοίκησης. Δεν τους θέλουν να συναλλάσσονται με δάνεια και
 φιέστες, να στηρίζουν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, να βάζουν πλάτη στο ξεπούλημα της ΔΕΗ στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Δεν τους θέλουν να παριστάνουν τους ψόφιους κοριούς όταν μειώνονται μισθοί και συντάξεις, να κάνουν την «πάπια» όταν ανατρέπονται τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Αυτοί οι συνδικαλιστές, η «εργατική αριστοκρατία», θέλουν τους εργαζόμενους απομονωμένους, χωρίς εργασιακές σχέσεις, ουσιαστικά χωρίς μεροκάματο στους εργολάβους.

Με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και με τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν μπορεί να περιμένουν τίποτα. Θα πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα και να συσπειρωθούμε στα ταξικά συνδικάτα, στο ΣΕΕΕΝ και το ΠΑΜΕ. Να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, που στόχο έχει να αυξήσει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Να παλέψουμε για ΔΕΗ 100% στο κράτος, σε ένα ενιαίο φορέα ενέργειας με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, τη μεταφορά και τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για να έχουμε σαν εργαζόμενοι μέλλον και προοπτική, επιβάλλεται ΡΗΞΗ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος του λαού και της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: