DEH

DEH

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ

36 χρόνια ηλιθιότητας, φαγωμάρας και ξεπουλημένων συνειδήσεων.


Είμαστε ένας λαός που μόνο μαγκιές ξέρει να πουλάει, χωρίς να κάνει την αυτοκριτική του κοιτάζοντας πρώτα το πρόσωπό του που είναι σκληρό και ρυτιδιασμένο, από την ζήλια και την κακία που κρύβει μέσα του και η οποία αποτυπώνεται στο πρόσωπό του. Ο καθένας μας κοιτάει τον εαυτούλη του, πως θα καλοπεράσει, πως θα την "βγει" στον γείτονα, πως θα "εξοντώσει" ψυχολογικά
τον διπλανό του και θα τον κάνει να νιώσει χάλια για να ικανοποιηθεί και να νιώσει ο ίδιος δυνατός και μάγκας.

Δυστυχώς αυτοί είμαστε και όσο καιρό λειτουργούμε έτσι δεν θα πάμε ποτέ μπροστά, γιατί δεν έχουμε ήθος και δεν σεβόμαστε κανένα πλέον. Αυτή η νοοτροπία του "δεν με νοιάζει τι κάνει ο άλλος", ή το "δεν βαριέσαι ας το κάνει κάποιος άλλος που είναι βλάκας", αυτή η νοοτροπία μας έκανε να χάσουμε την ανθρωπιά μας να μη λειτουργούμε με σεβασμό, αξιοπρέπεια, ήθος και παιδεία.

Μας φταίνε πάντα οι άλλοι. Κατηγορούμε τους Γερμανούς, Αμερικανούς, Γάλλους, Άγγλους, μπορεί και ολόκληρο τον πλανήτη για δικά μας λάθη που θα μπορούσαμε να μην τα είχαμε κάνει καθόλου, αν προσέχαμε περισσότερο και αν μας διακατείχε το ήθος και η σωστή κριτική σκέψη.

Αλλά μάταια .... σήμερα μας απασχολεί η μεταξύ μας αντιπαλότητα, το δίκαιο του ενός απέναντι στο δίκαιο του άλλου. Ο δημόσιος υπάλληλος εναντίον του ιδιωτικού υπαλλήλου κλπ. Καταλήξαμε δυστυχώς να γίνουμε ακόμη χειρότεροι...

36 χρόνια πέρασαν και ακόμη έχουμε την ίδια νοοτροπία, 36 ολόκληρα χρόνια και ακόμη να αλλάξουμε ως άνθρωποι, να γίνουμε καλύτεροι….

Τελικά είμαστε ένας λαός αξιολύπητος που τώρα ψάχνει εναγωνίως να βρει τρόπο να σωθεί και που αν κατά λάθος μπει κάποιος στη μέση είμαστε έτοιμοι να τον φάμε. Την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας καλύτερα να τα ξεχάσουμε, αφού πλέον μόνο σε βιβλία μπορεί κάποιος να τα βρει και πουθενά αλλού στον σημερινό Έλληνα και γενικά στον λαό μας. Είναι γνωστό εξάλλου τοις πάσι ότι ο σημερινός Έλληνας δεν έχει καμιά σχέση με τον τότε Έλληνα της Αρχαιότητας.

Τα λάθη έχουν γίνει αγάλματα και οι ήρωες μετατράπηκαν σε ενοχές για τις επόμενες γενιές. Είμαστε ένας λαός μπερδεμένος στον χρόνο, χωρίς πυξίδα και ποικίλα συμφέροντα...

Δυστυχώς, όμως, πάντα και τώρα, η μεγαλύτερη ζημιά γίνεται από τους εφιάλτες τους εντός των τειχών, κρυφούς και φανερούς… τα κακομαθημένα παιδιά. Τις ορδές τον ξεπουλημένων...

Πιστεύω ότι τα προβλήματα μας, ξεκίνησαν με την εμφάνιση της ιδιωτικής τηλεόρασης η οποία με συντονισμένα και προμελετημένα βήματα πέρα από την παραπληροφόρηση, αποχαύνωσε και γενικά έκανε μέρος του λαού μας αυτή την στιγμή να στερείται πραγματικής κριτικής σκέψης.

Αυτοί οι τύποι με το μειλίχιο ύφος και την παντός επί στητού γνώση, είναι οι πραγματικοί μας δυνάστες γιατί εκμεταλλεύτηκαν το ύψιστο λειτούργημα και υποχρέωση που είχαν να μπορούν να ελέγχουν την εξουσία, σε αιχμή του δόρατος προς όφελος των ιδίων, αλλά και των αφεντικών τους οι οποίοι από γραφιάδες και υπηρέτες του τύπου, έγιναν μεγαλοεργολάβοι στήνοντας εταιρείες οι οποίες με αθέμιτους και αδιαφανείς τρόπους λυμαίνονταν εδώ και χρόνια τα μεγάλα έργα της πατρίδας μας.

Σήμερα αν κοιτάξει κανείς με προσοχή θα διαπιστώσει ότι δεν λειτουργούν οι κανόνες για τις δομές των προγραμμάτων ούτε ως προς το περιεχόμενο αλλά φυσικά ούτε και ως προς την ποιότητα τους. Τα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων των περισσοτέρων καναλιών στις συζητήσεις στερούνται σεβασμού προς τον θεατή, αφού εκεί μπορεί να δει κανείς να γίνεται διαγωνισμός φαυλοκρατίας και για το ποιος θα έχει την περισσότερη τηλεθέαση όχι λόγω της ουσίας και της αντικειμενικότητας των ειδήσεων αλλά λόγων των εριστικών και προσβλητικών διαλόγων των συμμετεχόντων!!!

Εδώ και τώρα πρέπει να κλείσουμε τα χαζοκούτια. Μόνο έτσι θα γκρεμιστεί όλο αυτό το σάπιο συνονθύλευμα της πολιτικο-διαπλοκο-δημοσιογραφίας. Μόνο τότε θα αρχίσουν να φεύγουν τα γρέζια από τα μάτια μας, θα ξεβουλώσουν τα αυτιά μας και σιγά σιγά θα αρχίσουμε να βλέπουμε και ν’ ακούμε τι συμβαίνει γύρω μας πραγματικά. Τότε είναι σίγουρο ότι οι επιλογές μας θα αλλάξουν εξοστρακίζοντας στο πυρ το εξώτερο ότι μας κορόιδεψε, μας πρόδωσε και προσπάθησε να μας εξαφανίσει σαν λαό και σαν έθνος!!!

ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

ΜΕΝ. ΑΝ. ΒΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: