DEH

DEH

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε. « Η ΕΝΩΣΗ »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η « ΕΝΩΣΗ » συγκάλεσε εκτάκτως εκτελεστική επιτροπή την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 18:30 με θέματα προς
 συζήτηση:

α) Το πρόβλημα που πρόεκυψε για την μη κατασκευή της μονάδας Πτολεμαϊδας V μετά από τα δημοσιεύματα στον τύπο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Αθανασιάδη.

β) Οι εξελίξεις που υπάρχουν με την παραχώρηση του 40% της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ παραγόμενης ενέργειας.

γ) Οι δηλώσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Ζερβού για το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΔΕΗ που παρουσίασε στην Κοινή Συνεδρίαση των Επιτροπών Περιβάλλοντος – Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής όπου εκεί αναφέρει ότι, έως το 2020 το μείγμα από την χρήση ΛΙΓΝΙΤΗ θα μειωθεί από το 47% που είναι σήμερα στο 20% κάτι που αποτελεί μείζον ζήτημα για την περιοχή μας.

Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα :
1 ) Το Σωματείο να αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο κ. Ζερβό όπου θα ζητά εγγράφως διευκρινήσεις για τις δηλώσεις του στις 11-01-2011 περί επενδύσεων 4 δις ευρώ στις συμβατικές πηγές ενέργειας, καθώς και για τα περί απόσυρσης στην επόμενη πενταετία των παλαιών λιγνιτικών μονάδων και εάν θα υπάρξει αντικατάσταση από νέες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας λιγνιτικές μονάδες .

2 ) Να ενημερωθούνε όλοι οι συνάδελφοι σε όλους τους χώρους εργασίας για όλες αυτές τις τρέχουσες εξελίξεις ( Μονάδα Πτολεμαϊδα V – 40% Λιγνιτικής παραχώρησης και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ).

3) Το Σωματείο Η « ΕΝΩΣΗ » θα αναλάβει πρωτοβουλία να πραγματοποίηση στο προσεχές διάστημα μία ευρεία σύσκεψη των θεσμικών φορέων του Λεκανοπεδίου Δ. Μακεδονίας για όλα αυτά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αφορούν το μέλλον της περιοχής μας, της ΔΕΗ και των Εργαζομένων.

Συνάδελφοι - ες

ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: