DEH

DEH

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ


 Αυξήσεις 11% σε 2.500.000 οικιακούς καταναλωτές

 Μεγάλες μειώσεις στους βιομήχανους και τους εμπόρους

Σε μια χρονική συγκυρία όπου συνθλίβονται στην κυριολεξία οι μισθοί και οι συντάξεις και η επιβίωση γίνεται Γολγοθάς για τα λαϊκά στρώματα κυβέρνηση και ΔΕΗ με την καθοδή-γηση της
κατοχικής Τρόικας αποφάσισαν να αυξήσουν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύμα-τος στους χαμηλούς καταναλωτές.

Στις χαμηλές καταναλώσεις από 0-800 KWh, η αύξηση ανέρχεται σε 11%. Η συγκεκριμένη κατανάλωση αφορά περίπου 2,8 εκατ. χρήστες. Το επιχείρημα της ΔΕΗ και της κυβέρνησης για το κοινωνικό τιμολόγιο στο οποίο θα ενταχθούν τα χαμηλά εισοδήματα καταρρίπτεται αφού οι αιτήσεις δεν ξεπερνούν τις 200.000.

Τη «νύφη» θα πληρώσουν και οι αγρότες με αυξήσεις της τάξεως του 6% ενώ στις κατα-ναλώσεις από 801 έως 2.000 KWh οι αυξήσεις κυμαίνονται μεταξύ 1,4-3,1%.

Μειώσεις υπάρχουν μόνο στα εμπορικά τιμολόγια, με τη μεγαλύτερη να φτάνει το 9,2%. Ενώ η μείωση που αφορά τις επιχειρήσεις και το βιομηχανικό ρεύμα θα ανέλθει στο 5,8% παρότι για τις ηλεκτροβόρες βιομηχανίες οι τιμές ήταν ήδη προκλητικά κάτω του κόστους!

Και το κυριότερο είναι ότι οι αυξήσεις δεν σταματάν εδώ αλλά μέσα στην επόμενη τριετία (2011-2013) σύμφωνα και με τις απαιτήσεις του μνημονίου, θα ξεπεράσουν το 30% για τα περισσότερα νοικοκυριά, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται αυξήσεις σε πρόσθετα τέλη, όπως αυτά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ή των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας κλπ.

Και στο Ηλεκτρικό Ρεύμα επιβεβαιώνεται η γραμμή Κυβέρνησης και Τρόικας που εφαρμό-ζεται πλέον σε όλη τη σφαίρα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας όπου οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα «οφείλουν να χρηματοδοτούν» από το υστέρημά τους, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και γενικότερα το κεφάλαιο για να κερδίσουν ακόμα περισσότερα, ακόμα και από την κρίση που τα δικά τους υπερκέρδη δημιούργησαν!

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα έναν δρόμο έχουν μόνο, τον δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα.

1. Συντονισμός αγωνιστικών, ταξικών συνδικάτων, εργαζόμενων, συνταξιούχων και λαϊκών καταναλωτών.

2. Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό.

3. Να πληρώσουν επιτέλους οι βιομήχανοι απ’ τα υπερκέρδη του

Το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: