DEH

DEH

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

1480 ευρω,δηλ 18000 ευρω το χρονο.Ναι αυτο το εξωφρενικο παιρνω

Με θλίψη διαβάζω όλο το τελευταίο διάστημα αναρτήσεις,με κόντρες ανάμεσα σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.Τελικα ο Παγκαλος (ο συγχρονος Κουτσογιωργας με τα παπαγαλακια των ειδησεων απο τα καναλια που ελεγχουν απολυτα) εκαναν καλη δουλεια.Διαιρεσαν τους εργαζομενους ωστε να περασουν ανετα τα μετρα στο Δημοσιο και στις ΔΕΚΟ και μετα ειναι παιγνιδακι να μεταφερθουν στον ιδιωτικο τομεα.ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΟ αυτο.Οι ιδιωτικοι υπαλληλοι πηραν το τελευταιο Δωρο τα Χριστουγεννα.
Σε οτι αφορα τη ΔΕΗ τωρα στην οποια εργαζομαι 27 χρονια οι καθαρες μηνιαιες αποδοχες μου ειναι 1480 ευρω,δηλ 18000 ευρω το χρονο.Ναι αυτο το εξωφρενικο παιρνω (παντρεμενος με 1 παιδι).
Υπηρχε μια ΑΘΛΙΑ και ψευδεστατη αναρτηση απο καποιο λασπολογο και κομπλεξικο που καθε
παραγραφος ηταν και ενα ψεμα και μια συκοφαντια.

Η ΔΕΗ ειναι η μοναδικη επιχειρηση που εκανε επενδυσεις απο τα χρηματα των εργαζομενων.Δημιουργηθηκε το 1960 και μη εχοντας συνταξιουχους για τουλαχιστον 20 χρονια χρησιμοποιησε τα λεφτα του ασφαλιστικου ταμειου ( με τη συμφωνη γνωμη των εργαζομενων) για επενδυσεις.Μιλαμε για τρισεκατομμυρια δραχμες.Ποιο κρατος εβαλε χρηματα? Για να εχει ρευμα αυτος ο απιθανος τυπακος στο χωριο του η ΔΕΗ πληρωσε τη δαπανη απο τα λεφτα των εργαζομενων.Δεν εχει παρει επιχορηγησεις απο το Δημοσιο.Αντιθετα ειχε μπει και εγγυητης προ 15ετιας για να συναψει το ελληνικο δημοσιο δανειακη συμβαση με Ιαπωνικη τραπεζα.

Το ελληνικο δημοσιο χρησιμοποιει τη ΔΕΗ ποτε σαν πολεοδομο για να μη δινει ρευμα στα αυθαιρετα ,ποτε σαν εισπρακτορα για τα Δημοτικα Τελη και την ΕΡΤ,και αποσπωντας εκατονταδες υπαλληλους (που πληρωνει η ΔΕΗ) να επανδρωνει τα βουλευτικα γραφεια.

Ειναι μια ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ επιχειρηση πουλωντας ρευμα στην φθηνοτερη τιμη σε ολη την Ευρωπη.Τωρα σε οτι αφορα τις τελευταια μεγαλη αυξηση για τους μικρους καταναλωτες και την αντιστοιχη μειωση στους μεγαλους ειναι μεσα στη λογικη του ανταγωνισμου με την εισοδο των ιδιωτων στην ενεργεια.ΔΛΔ αν παω σε ενα καταστημα ρουχων και αντι για ενα μπουφαν αγορασω 10 δεν θα μου κανει εκπτωση?Αυτο γινεται και στους μεγαλους καταναλωτες.Ελευθερη αγορα και ιδιωτικη ΔΕΗ δεν θελετε? Την εχετε.Αλλα ακομα ειναι η αρχη.Σε 1-2 χρονια θα κανετε διαδηλωσεις για να επανελθει στο Δημοσιο.Δεν εχετε δει ακομα τιποτα.Εμενα σαν υπαλληλο με συμφερει η ΔΕΗ να πουληθει να γινει ιδιωτικη ωστε να παρω πισω τα ΔΩΡΑ χριστουγεννων επιδοματα αδειας και ολες τις αλλες περικοπες (συνολικα 32%) που μου εχουν κανει και δουλευοντας σε μια επιχειρηση που ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ οι εργαζομενοι να ειναι κερδοφορα δεν φοβαμαι τιποτα.

Αυτοι που δεν θα ξερουν κατα που να κανουν απο τις αυξησεις ειναι αυτοι οι τυποι που γαβγιζουν συντονισμενοι με τον Παγκαλο και τα Παγκαλακια για κοπριτες-για ιδιωτικοποιησεις κλπ.ΜΑΚΑΡΙ να γινει ΙΔΙΩΤΙΚΗ η ΔΕΗ...Θα πεσουν γελια και κλαματα.

Γελια απο τους εργαζομενους και κλαματα απο τους μικρους καταναλωτες και επιχειρησεις.

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: