DEH

DEH

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΕΤΕ-ΔΕΗ: ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ.

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011
Συνάδελφοι,
Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς βρίσκει τη ΔΕΗ σʼ ένα νέο καθεστώς, έχοντας απέναντι της ένα σύστημα που αποτελείται από συμφέροντα και υποστηρίζεται από πολιτικές που προσπαθεί να επιβάλει η ΕΕ, το ΔΝΤ και η κυβέρνηση μέσω της τρόικα, όπου βρίσκει τους εργαζόμενους να βιώνουν την μεγαλύτερη ανασφάλεια που ένιωσαν από την
 μεταπολίτευση και μετά, με περικοπές μισθών και συντάξεων με αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τον εφιάλτη της ανεργίας να απειλεί κάθε Ελληνική οικογένεια.
Βρίσκει τη ΔΕΗ να χάνει τον κοινωνικό της χαρακτήρα και τον προσανατολισμό για τον οποίο δημιουργήθηκε, έστω και από συντηρητικές κυβερνήσεις της εποχής, και μέσα από μια δυσβάστακτη φορολογία και τιμολόγια για τα δεδομένα της εποχής, που ήταν η παροχή φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος στο λαό, και η εκβιομηχάνιση της χώρας.
Βασικός συντελεστής για την ανάπτυξη της ΔΕΗ στο πέρασμα των χρόνων στη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, ήταν και είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της, που πρόσφεραν τα μέγιστα, υπερβαίνοντας τις δυνάμεις τους, και καταθέτοντας σε πολλές περιπτώσεις και τη ζωή τους.
Εργαζόμενοι με χαρακτηριστικά τη συνεργασία, την εργατικότητα, την αλληλεγγύη, την αμοιβαία εμπιστοσύνη, την κατανόηση, και την συμμετοχή στα κοινά.
Εργαζόμενοι που πίστεψαν στο κοινωνικό έργο που προσφέρει η ΔΕΗ, που παλεύουν, αγωνίζονται, και αγωνιούν, με συλλογικές δράσεις, και με κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, για το κοινό συμφέρων.
Δυστυχώς όμως κάποιοι συνάδελφοι (ευτυχώς ελάχιστοι) δεν έχουν την ίδια αντίληψη για το κοινωνικό έργο και χαρακτήρα της ΔΕΗ, Με πρόσχημα την κρίση, την απελευθέρωση της ενέργειας, και εκμεταλλευόμενοι την απέλαση των εργολάβων λόγο έλλειψης προσωπικού.
Συνάδελφοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ - ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΙ θεωρούν σωστό παίρνοντας τη σύνταξη τους είτε να προσφέρουν την τεχνογνωσία που τους δίδαξε η ΔΕΗ, έναντι αδράς αμοιβής στους νταβαντζήδες και αεριτζήδες που λυμαίνονται την ΔΕΗ, είτε ανοίγοντας εταιρίες στο όνομα άλλων.
Συνάδελφοι ΔΕΙΛΟΙ που ενώ τόσα χρόνια κρύβονταν πίσω από την ασπίδα του δημοσίου, έρχονται ως συνταξιούχοι, να αναπτύξουν δήθεν ιδιωτικές πρωτοβουλίες, προτάσσοντας τον ατομικισμό και τα μικροσυμφέροντα τους…
Συνάδελφοι ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ χωρίς ηθική και ανθρώπινη αξία, διαλύουν με τη στάση τους κάθε τη κοινωνικό, απλά και μόνο για να αισθάνονται ισχυροί προς το καινούριο τους αφεντικό.
Συνάδελφοι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ που πατούν επάνω στα κορμιά όλων αυτών που έπεσαν στο καθήκον, θυσιάζουν τα πάντα θεοποιώντας το χρήμα.
Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό το τελευταίο διάστημα παίρνει δραματικές διαστάσεις με μορφή χιονοστιβάδας και στη Γενική Διεύθυνση Μεταφοράς. Μια διεύθυνση πολυσυζητημένη λόγο της επικείμενης θυγατροποίησης της, δείχνοντας πολύ καλά τις προθέσεις και τις επιθυμίες των προϊσταμένων, που γνωρίζουν, συντηρούν και κρύβουν έντεχνα, προσδιορίζοντας έτσι το καινούριο εργασιακό πεδίο στη μεταφορά.

Απορίας άξιο είναι γιατί η διοίκηση ενώ:
Γνωρίζει ότι εργαζόμενοι στην μεταφορά πριν ακόμη βγουν στη σύνταξη, συνεργάζονται επαγγελματικά σε εργολαβίες με γνωστές τεχνικές εταιρίες προσφέροντας τεχνογνωσία και εμπειρίες στις οποίες υστερούσαν, και κινδύνευαν να βγουν εκπρόθεσμες πληρώνοντας ποινικές ρήτρες, και τους στηρίζει.
Γνωρίζει ότι οι εργολάβοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, και παράνομα του διαθέτουν τον πανάκριβο και πολύτιμο εξοπλισμό της ΔΕΗ στηρίζοντας τους.
Γνωρίζει ότι στις εργολαβίες εκτός από τους προδότες συνταξιούχους, εργάζονται ανασφάλιστοι, και οικονομικοί μετανάστες σε τριτοκοσμικές συνθήκες και τους στηρίζει.
Γνωρίζει ότι σε αυτά τα δύσκολα και επικίνδυνα έργα δεν μπορούν οι ανειδίκευτοι υπάλληλοι του εργολάβου να ανταποκριθούν, και κατά κόρον χρησιμοποιούν πέρα από τους συνταξιούχους, νυν και πρώην συμβασιούχους που έχουν εργαστεί σε συγκεκριμένα έργα λόγο έλλειψης προσωπικού, που έχουν τεράστια εμπειρία, και τους στηρίζει.
Γνωρίζει ότι με όλα τα παραπάνω τους βάζει πλάτη ώστε να φοροδιαφεύγουν και να εισφοροδιαφεύγουν με αποτέλεσμα να συντελούν στην αύξηση της ανεργίας, της μαύρης εργασίας, και της δημιουργίας μαύρου χρήματος.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

Συνάδελφοι,
Σε αυτές τις πολιτικές πρέπει να αντισταθούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά και να μην επιτρέψουμε να κλέψουν τις ζωές μας. Να μην επιτρέψουμε σε κανένα να λεηλατήσει το τελευταίο κάστρο (την Μεταφορά) που αντιστέκεται στους εργολάβους και τους κερδοσκόπους.
Να μην επιτρέψουμε η πολυδιάσπαση να γίνει όπλο στα χέρια όλων όσων προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των πολλών, να ορθώσουμε το ανάστημα και να δήξουμε τη δύναμη μας, που πηγάζει από την ενότητα μας, μέσα από το μεγάλο σωματείο, μαζικά, ενωτικά ταξικά, και να μην επιτρέψουμε σε κανένα να μας οδήγηση στην εξαθλίωση και την κακομοιριά.
Μας το επιβάλει η ταξική μας καταβολή και η υποχρέωση που έχουμε απέναντι στις νεότερες γενιές εργαζομένων απέναντι στα παιδιά μας.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ.
ΕΞΩ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ.
ΣΦΥΧΤΑ ΔΕΜΕΝΕΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΑΣ.
ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΚΑΤΣΙΝΗΣ Β           ΚΑΡΡΑΣ Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: