DEH

DEH

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Δ.Ε.Η. Η ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΗΡΘΕ

 

-Τελικά η κυβέρνηση Παπανδρέου πωλεί - νοικιάζει - ανταλλάσει - παραχωρεί την

περιουσία του Ελληνικού λαού.
-Εκχωρούν λιγνίτες και νερά στα ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα.
-Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη της ξεπουλούν την χώρα.
-Ασφάλιση ΔΕΗ απ΄ το ΄΄λεφτά υπάρχουν, λεφτά δεν έχουμε΄΄

Με το πρόσχημα της Τρόικας η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου βαφτίζοντας το ξεπούλημα ως, πολιτική ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ παραχωρεί στους κρατικοδίαιτους ιδιώτες, με τις απίθανες μορφές
 ενοικίασης, ανταλλαγής ή άλλης ισοδύναμης λύσης λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες.
Αλήθεια πως είναι δυνατών να είναι ΑΝΑΠΤΥΞΗ το ξεπούλημα και να μην είναι οι επενδύσεις σε νέες μονάδες;
Η κ. Μπιρμπιλη και ο κ. Παπανδρέου είναι πλέον ορατό ότι δεν μπορούν να αντέξουν ούτε στο ελάχιστο τις πιέσεις του κεφαλαίου και των ιδιωτών μεγαλοεργολάβων υποστηρικτών τους. Το μόνο που κατάφεραν ως σήμερα, είναι να πατήσουν όλοι μαζί το κουμπί με το οποίο έκλεισαν την μονάδα 1 στην Πτολεμαΐδα, για να προβάλουν το πράσινό τους προφίλ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ο λιγνίτης μας, τα ποτάμια μας, τα δίκτυα μας στους ξένους.
Τι χειρότερο θα έκανε μια κυβέρνηση κατοχής;
Είναι προφανές ότι οι μονάδες οι οποίες θα εκχωρηθούν θα είναι από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Η περιοχή μας πλήγεται βάναυσα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας ΄΄έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια΄΄ όλα όσα είπε προεκλογικά, όσο και κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Κοζάνη για την ΔΕΗ, την προσφορά της, τους εργαζόμενους, τον λιγνίτη, τις νέες μονάδες, τις θέσεις εργασίας, μετεγκαταστάσεις.
Την ίδια ώρα οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ θριαμβολογούν για τις εκλογικές επιδόσεις του κόμματος τους και το Πρασίνισμα του χάρτη, ενώ η ΠΑΣΚΕ απειλεί με μηνύματα προειδοποίησης, κούφιες λεκτικές καταγγελίες και επιδοτούμενα από την κυβέρνηση και τον Ζερβό συνέδρια.
Από τον Μάιο προειδοποιήσαμε και καταγγείλαμε τις προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την ΄΄εκχώρηση μονάδων΄΄ (Δ.Τ. Χωρίς ίχνος ντροπής ξεπουλάνε την μεγαλύτερη επιχείρηση του Ελληνικού λαού 20/5/10 & 1/6/10 H Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να πουλήσει τα εργοστάσια της ΔΕΗ) κατηγορηθήκαμε από την ΠΑΣΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, την ΄΄εξαρτώμενη από την ΠΑΣΚΕ-γερασμένη΄΄ ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του νομού, ως υπερβολικοί, λαϊκιστές και ανεύθυνοι. Σήμερα 5 μήνες μετά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ συν. Φωτόπουλος μας δικαιώνει λέγοντας με ποιο έντονο τρόπο αυτά που εμείς λέγαμε. Έκρυβαν την ΄΄παθητική τακτική τους΄΄ και παρουσιάζαν ως μέγιστη κατάκτηση τις δηλώσεις Μπιρμπίλη και Ζερβού ότι, προς το παρόν!! δεν ΄΄τίθεται θέμα πώλησης μονάδων΄΄, χωρίς κανένας να διευκρινίζει πόσο γρήγορα αυτό το παρόν θα γίνει παρελθόν, για να κερδίσουν χρόνο και τις εκλογές του Νοέμβρη.
-Προειδοποιήσαμε το καλοκαίρι όσους πανηγύριζαν ότι, το ασφαλιστικό δεν έκλισε υπέρ μας (27/06/10 Τίποτα και Κανένας δεν εξαιρείται ΤΕΛΙΚΑ από τον Νέο Ασφαλιστικό Νόμο!!!) και κατηγορηθήκαμε ξανά.
Σήμερα έρχονται και αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα ΠΑΣΟΚ ΄΄λεφτά δεν έχουμε΄΄ και με 600 εκατ ευρώ θα καλυφθούν οι ανάγκες των συνταξιούχων, της υγείας, η λειτουργία των ασφαλιστικών, κ.α..
Τι θα προλάβουν να καλύψουν σε 3 μήνες ούτε συντάξεις δεν θα μπορούν να δώσουν.
Από αύριο με το εκλογικό αποτέλεσμα να «δικαιώνει» τον πρωθυπουργό και το ΔΝΤ, δίνοντας του την δυνατότητα για ΄΄συνέχιση της πορείας, στις μεγάλες αλλαγές΄΄. Πάμε σε νέα μέτρα λιτότητας, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, λουκέτο ή εξυγίανση προβληματικών ΔΕΚΟ, νέο εργασιακό νομοσχέδιο, μεγαλύτερη φτώχεια και ανισότητα.
 Θα τους επιτρέψουμε ?
 Ξεσηκωθείτε για αγώνα !!! όχι σε κούφια συνέδρια και πανηγύρια.
 Ενταγμένοι όλοι στο αγωνιστικό πλαίσιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πρέπει να απαντήσουμε.
Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να καταλάβει την καταστροφή που έρχεται για την ΔΕΗ.
Ο Νέος περιφερειάρχης πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ανάλογα με τον ρόλο του.
 Όλοι μαζί !!! Εργαζόμενοι συνδικάτα και αυτοδιοίκηση στον αγώνα.
 Δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν ότι γουστάρουν ?
 Ήρθε η ώρα να δώσουμε απάντηση στο καθεστώς οικονομικής κατοχής του ΠΑΣΟΚ!!!
Η τιμή και η αξιοπρέπεια του καθενός μας αλλά και το Δημόσιο συμφέρον δεν διαπραγματεύονται!!!

Για την Δ.Α.Κ.Ε. – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ο Γραμματέας Συντονιστικού
Άρης Βατάλης

Ο Αν/Γραμματέας Συντονιστικού

Νίκος Ευαγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: