DEH

DEH

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ

Εδώ είμαστε και πάλι μια βδομάδα πριν τις εκλογές Δήμων και περιφέρειας με πολλούς υποψηφίους από τον χώρο της ΔΕΗ και ειδικότερα συνδικαλιστικών στελεχών.
Ξεχωρίζουν αυτές του Παντελή Καραλευθέρη με τον Γώργο Δακή στην περιφέρεια, του Γιώργου Αδαμίδη με τον Γιάννη Παπαιορδανίδη και του Γιώργου Κάτανα στον δήμο Κοζάνης με τον Λάζαρο Μαλούτα. Καλή επιτυχία σε όλους λοιπόν και θα συμφωνήσω με όσα ο συνάδελφος Καραλευθέρης γράφει στην επιστολή του και ειδικά ότι σε αυτά τα όργανα τα αυτοδιοικητικά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ. (των ΔΕΗΤΖΙΩΝ)

Αν και λίγο ορισμένοι τα ΄΄σκάτωσαν ΄΄ μετα συγχωρήσεως.

ΕΕΕ…Γιώργο δεν μπορεί πριν λίγο καιρό όταν ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ήταν να έρθει στην Κοζάνη. Με σύσσωμο το σωματείο σου και την ΠΑΣΚΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ να τον κηρύσσεις ανεπιθύμητο και να του ετοιμάζεις όχι και τόσο καλή υποδοχή. Και
 σήμερα να χαριεντίζεσαι μαζί του. Θεμιτές οι αντιδράσεις και ΝΑΙ αυτός είναι ο ρόλος των συνδικαλιστών όταν θίγονται δικαιώματα εργαζομένων. Το ερώτημα είναι γιατί αφού για τον Υπουργό Οικονομικών ετοιμαζόταν τέτοια υποδοχή, για τον Πρωθυπουργό της ίδιας κυβέρνησης δεν κινήθηκε φύλλο. Μόνος πήρε τις αποφάσεις ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου;;; Ή μήπως επειδή έχουμε εκλογές και αρκετοί από τους πρωτοστάτες εκείνης της ιστορίας βρίσκονται σε «πράσινα» ψηφοδέλτια δεν είναι και ότι καλύτερο μια τέτοια κινητοποίηση;;;; Ο Παπανδρέου είναι σε άλλη κυβέρνηση;;;

Αυτό ισχύει και για όλους όσους το προηγούμενο διάστημα σε πλατείες, χώρους εργασίας κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης και τον ΓΑΠ και χθες έτρεχαν μεγαλόσχημοι ΄΄γραβατοφόροι΄΄ να του κάνουν τεμενάδες και να του εύχονται να είναι ΄΄πολυχρονεμένος΄΄ .
Με τι μούτρα θα αντικρίσουν τους συναδέλφους ? Σε ενδεχόμενα νέα μέτρα τι θα τους λέν ? Πόσο κακός είναι ο Παπακων/νου ή ο Λοβέρδος ? ή θα φταίει ο Σαμαράς και η Αριστερά ??

Αλήθεια εκείνη η ΔΑΚΕ του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ που ήταν ? η ΠΑΣΚΕ το ξέρουμε ότι θα είχε ένα πρόβλημα. Αυτοί δεν έπρεπε να αντιδράσουν?? Η Αγωνιστική Συνεργασία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ούτε αυτοί ?? ΥΣΤΕΡΑ ΣΟΥ ΛΕΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ…
Συνεχίζω. Άκουσα στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός να λέει ότι η περιοχή είναι και πρέπει να παραμείνει ενεργειακό κέντρο, μπαίνοντας στην στροφή προς τις νέες, καθαρές και πράσινες μορφές ενέργειας. Εκτός από το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας, είπε, η κυβέρνηση θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα και ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Αν θυμάμαι καλά το ίδιο είχε πει και προεκλογικά στο Ντιμπέιτ στο Υποψήφιο των Οικολόγων, στην Κοζάνη όμως κάτι άλλο είχε πει… αν δεν με απατά η μνήμη μου.

Τώρα για την επιχειρηματικότητα πως θα την στηρίξει ακριβώς με τα 44 ή 20δις ευρώ και τις 200 ή 100 χιλ νέες θέσεις εργασίας στις ΑΠΕ? Λόγια του ΑΕΡΑ ξανά να πάρουμε τις εκλογές όπως πριν κάνα χρόνο. Το σημαντικό είναι ότι κάποιοι που κόπτονται για την περιοχή τον άκουγαν και αντί να τον διακόψουν να απαιτήσουν διευκρινήσεις, στο τέλος χειροκρότησαν και θερμά μάλιστα. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΛΕΠΕΙΣ για να εκφράσουν τα συμφέροντα των ΔΕΗΤΩΝ. Μετά όμως !!! Αφού εκλεγούν!!!

Παραθέτω λοιπόν ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΄΄Δεν ανοίγουμε νέα λιγνιτικά κοιτάσματα΄΄
Αρθ. Ζερβός ΄΄Δεν αποκλείετε νέα μείωση συμμετοχής λιγνίτη στο ενεργειακό μίγμα΄΄ & ΄΄ ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΗ σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του παραδέχεται πως αν η επιχείρηση δεν είχε τους συγκεκριμένους λόγους στην περιοχή αυτή, θα έπρεπε να το σκεφθεί πολλές φορές για να κάνει λιγνιτική μονάδα σήμερα΄΄
Έγραψα για τον πρόεδρο και θυμήθηκα πως παραίτηση διάβασα (με) σε ΜΜΕ του Προέδρου Αρθ. Ζερβού λόγο ασυμφωνίας. Η κόντρα προέδρου και αναπληρωτή διευθύνοντος έχει φτάσει σε οριακό σημείο και το βαθύ ΠΑΣΟΚ έχει δείξει για τα καλά τα δόντια του. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Ζερβός έχει θέσει τους όρους υπό τους οποίους θα μείνει στο τιμόνι της ΔΕΗ. Αλλιώς φεύγει. Το μπαλάκι λοιπόν είναι πράγματι στα χέρια άλλων. Όχι του υπουργού Οικονομικών, αλλά του Μεγάρου Μαξίμου.
Αι σιχτιρ!!! τσαντίστηκα τώρα και δεν μπορώ να γράψω άλλο.

Ας απολαύσω τον καφέ μου ακούγοντας την ΝΑΤΑΛΙΚΑ της Σωτηρίας Μπέλλου

«Ζόρικος κρεμανταλάς ο καιρός που κουβαλάς/ η ζωή σου μια νταλίκα με μπαγάζια και με ΙΚΑ. Τώρα απόχτησες καβούκι και αμάξι σπορ μοντέλο/ τώρα σκάλωσες στο λούκι κι είσ' αλλιώτικο καπέλο.
Η ζωή σου ντούμπλε-φας, μέσα κι έξω τη φοράς/ η καρδούλα σου γκαζιέρα δίχως γκάζι και αγέρα. Μες στο κόλπο είσαι χωμένος και γλιτώνεις παρά τρίχα/ τώρα είσαι βολεμένος και σου κόψανε το βήχα. Κι αν θυμάσαι τα παλιά, ψέματα και μπλα μπλα μπλα/ η μαγκιά σου ναφθαλίνη με κασμίρι και λουστρίνι. Τώρα κάνεις μαύρη πλάκα κι όλο τρως απ' την κουτάλα/ τώρα μάγκωσε η φάκα και σε κλείσανε στη γυάλα» .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kalos tina kai as argise..


kala ta les la koytsompola...
alla pali kapoy skaloneis...

O ARHIKOYTSOMPOLIS

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά η βοήθεια σου θα ήταν ουσιαστική, αν μου έλεγες τι ακριβός ενοείς
Με τιμή Η ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ