DEH

DEH

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της για τον λιγνίτη

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ             - Σαφή θέση για το θέμα του λιγνίτη και των υδροηλεκτρικών σε σχέση με τις απαιτήσεις της τρόικας ζητεί από την κυβέρνηση, αλλά και από τη διοίκηση της ΔΕΗ η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Σε ανακοίνωσή της ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί η θέση τους και όχι να λάβουν αποστάσεις αλλά να διαφωνήσουν ριζικά με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Ε.Ε. “να κάνουμε τζάμπα μάγκες μια σειρά από κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές”.
Μάλιστα “προειδοποιεί” ότι λιγνίτες και λιγνιτική παραγωγή ειδικά σε μια εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο στην τιμή κόστους “για να οικονομάνε οι κρατικοδίαιτοι ιδιώτες, εμείς δεν δίνουμε και όποιος το κάνει να ετοιμάζεται εκτός των άλλων να πάει φυλακή”.Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι για μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να λύσει το θέμα, εάν το ζητούμενο είναι αυτό και σημειώνει ότι υπάρχουν κι αλλού λιγνιτικά αποθέματα ζητώντας “εδώ και τώρα να δημοπρατηθούν”.
Παράλληλα αναφέρεται στις ευθύνες που υπάρχουν για τις ζημιές που υφίσταται η ΔΕΗ καθώς μια σειρά επιχειρηματιών αλλά και δημοσίων επιχειρήσεων, οργανισμών, υπουργείων κτλ αφήνονται ανενόχλητοι να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς που οφείλουν στη ΔΕΗ και να συσσωρεύονται χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων, την ώρα που πιέζονται την λαϊκά εισοδήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: