DEH

DEH

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ για τους μικρομεσαίους ζητά η ΟΕΒΕΝΗ

Την μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητά με επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης η ΟΕΒΕΝΗ τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να στηριχτούν με αυτό τον τρόπο από το κράτος προκειμένου να επιβιώσουν. 
Αναλυτικά όπως τονίζεται στη σχετική επιστολη:
 
Κύριε Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) δια του τύπου πληροφορείται ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τις μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις (Βιομηχανίες, αλυσίδες κλπ). Εν καιρώ κρίσης, και εκ πρώτης όψεως, δεν είμαστε αντίθετοι με την εξέλιξη αυτή.
Μας προβληματίζει όμως το γεγονός ότι δίδεται στήριξη, και με τον τρόπο αυτό, σε επιχειρήσεις που δεν έχουν κανένα πρόβλημα επιβίωσης και απλώς ενισχύεται η κερδοφορία τους. Οι μικρομεσαίες αντίθετα επιχειρήσεις, οι οποίες ως γνωστό παλεύουν για την επιβίωσή τους, δυστυχώς εξαιρούνται και σε αυτή την περίπτωση.
Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα, να εξεταστεί η μείωση κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες κατά τα άλλα και κατά γενική παραδοχή αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Εθνικής οικονομίας, και βεβαίως, λόγω της παρούσης οικονομικής συγκυρίας είναι εκείνες οι οποίες χρειάζονται την, με κάθε τρόπο, στήριξη του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: