DEH

DEH

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Αντί να σχεδιάζεται ξεπούλημα της ΔΕΗ να προσληφθεί προσωπικό

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη, αναφερόμενη σε «διάλυση και ξεπούλημα της ΔΕΗ».
«Η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης μετά την πυρκαγιά στο σταθμό παραγωγής της ΔΕΗ, αναδεικνύει με τον πλέον έντονο τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και την απουσία επενδύσεων εκσυγχρονισμού στο μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ.
Η κυβέρνηση «δεν πείθει κανέναν όταν προσπαθεί να αναπτύξει τον τουρισμό και την ίδια στιγμή αδιαφορεί για βασικές υποδομές όπως αυτές που αφορούν την ηλεκτροπαραγωγή» τονίζει ενώ υποστηρίζει πως «θα ήταν προτιμότερο και πιο αποτελεσματικό αντί να σχεδιάζει τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, να επιτρέψει στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αφ’ ενός να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό και αφ’ ετέρου να κάνει τις αναγκαίες επενδύσεις σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα όπου υπάρχουν αυτόνομοι σταθμοί παραγωγής».
Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ σημειώνει επίσης ότι «το ατύχημα στη Σαντορίνη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βιομηχανικών ατυχημάτων στη ΔΕΗ  την τελευταία περίοδο και να θυμίσει στην κυβέρνηση, τη ΡΑΕ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι πρώτιστο κοινωνικό αγαθό και ταυτόχρονα καθοριστικός παράγοντας για την οικονομική ανάπτυξη».
«Θα ήταν εύλογο να αναρωτηθεί κανείς τι θα συνέβαινε στην περίπτωση ιδιωτών παραγωγών και αν αυτοί θα έκαναν τις αναγκαίες υποδομές ή ακόμα θα κρατούσαν ανενεργές επενδύσεις μόνο για εφεδρεία, η οποία είναι τόσο πολύτιμη, ιδιαίτερα στον εκτεταμένο νησιωτικό χώρο της Ελλάδας. Με μαθηματική ακρίβεια το ατύχημα στη Σαντορίνη θα εξελισσόταν σε συμβάν όπως αυτό της Καλιφόρνιας πριν μερικά χρόνια», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Καλεί παράλληλα τη διοίκηση της ΔΕΗ «πέρα από την αναζήτηση των αιτιών, των ευθυνών και τον απολογισμό που πρέπει να κάνει, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προληφθούν ανάλογα γεγονότα και να προλάβει τα χειρότερα» αλλά και «να εξηγήσει κάποτε στον ελληνικό λαό τι σημαίνει κόστος παραγωγής, κόστος εφεδρείας και κόστος απώλειας τεχνογνωσίας (που προκαλεί η μείωση του προσωπικού λόγω των συνταξιοδοτήσεων έμπειρου τεχνικού προσωπικού».
Καταλήγοντας η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ συγχαίρει όλους τους συναδέλφους της που «κατέβαλαν (και συνεχίζουν  να καταβάλουν) υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιοριστούν οι συνέπειες της βλάβης και να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό, η ομαλή ηλεκτροδότηση του νησιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: