DEH

DEH

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Επιστολή Σπάρτακου στον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Κλοπή» του ψηφιακού μαστογράφου – αξίας 437.000 – από το ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας.

Κύριε Υπουργέ
Με την παρούσα θέλουμε να καταγγείλουμε την από 29.7.2013 απαράδεκτη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. -απόφαση που ελήφθη κατόπιν και της προφορικής εισήγησης της αναπλ. Προϊσταμένης της Γεν. Δ/νσης Διαχείρισης & Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας- και η οποία όχι μόνο πλήττει, αλλά και στερεί από τη Δυτική Μακεδονία έναν Ψηφιακό Μαστογράφο, που οι διαδικασίες αγοράς του ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2007 από το τότε Δ.Σ. του ΟΑΠ/ΔΕΗ, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας για μια περιοχή, που έτσι  κι αλλιώς είναι υποβαθμισμένη (όπως είναι το σύνολο της Επαρχίας), αλλά και που συνάμα βρίσκεται αντιμέτωπη με την
επιβάρυνση των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ.  
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΥΤΕΚΩ, σε συνέχεια της απόφασης του Δ.Σ. του πρώην ΟΑΠ/ΔΕΗ, υπηρετώντας απολύτως την φιλοσοφία αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας σε επίπεδο Περιφερειών και ειδικά σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (για όλους τους προαναφερθέντες λόγους), προχώρησε στη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια του ψηφιακού μαστογράφου για τις ανάγκες του ΚΑΠ/ΔΕΗ.
Κύριε Υπουργέ
Σήμερα, με την απόφαση της 29ης Ιουλίου που προβλέπει την τοποθέτηση του μαστογράφου -που είχε αρχικώς εγκριθεί για το ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας- στον ΕΟΠΥΥ Παγκρατίου, δυστυχώς αποδεικνύεται η διαχρονικότητα του «Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα». Στην ουσία μιλάμε για κλοπή του εν λόγω εξοπλισμού, που μπορεί μεν να προορίζεται για να εξυπηρετήσει ανάγκες πολιτών σε άλλη περιοχή, αλλά που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τις ανάγκες, τις αναγκαιότητες και τιςιδιαιτερότητες των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Εάν στον ΕΟΠΠΥ Παγκρατίου υπήρχαν αρχικώς αναγκαιότητες και κριτήρια για την προμήθεια μαστογράφου, τότε οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να κινήσουν διαδικασίες και να διεκδικήσουν την απόκτησή του και όχι με αποφάσεις (κάποιοι άλλοι) να δωρίζουν το εν λόγω μηχάνημα στερώντας το από τους αρχικούς ¨δικαιούχους¨, με αναγκαιότητες μάλιστα που θα επέτρεπαν τηναπόσβεσή του σε μόλις δύο χρόνια.  Παράλληλα το γεγονός αυτό είναι παντελώς άδικο, καθώς συνιστά ένα ακόμα χτύπημα (ηθικό, ψυχολογικό και οικονομικό) για χιλιάδες ανθρώπους που έχουν υποστεί και εξακολουθούν να υφίστανται τις συνέπειες των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ.
Κύριε Υπουργέ
Το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταδικάζει την εν λόγω απόφαση και σας καλεί να μεριμνήσετε άμεσα για την αποκατάσταση της κατάφορης τούτης αδικίας, υλοποιώντας έτσι και τη δέσμευσή σας για «εξεύρεση λύσεων σε όλα τα θέματα που απασχολούν την υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: