DEH

DEH

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σχετικά με τη γενική διακοπή ρεύματος στη Σαντορίνη



(Σημείωση: στις 18/08/2013, ειδησεογραφικό site www.santonews.com της Σαντορίνης ανέβασε δήθεν ανακοίνωση του ΕΠΑΜ, χρησιμοποιώντας το σήμα του ΕΠΑΜ, σχετικά με το θέμα της ΔΕΗ.  Φυσικά επικοινωνήσαμε με το www.santonews.com, τους επισημάναμε το λάθος τους και απέσυραν την ανακοίνωση. Το ΕΠΑΜ Θήρας όταν βγάζει ανακοινώσεις δε συνηθίζει να βγάζει ανούσια πολιτικά κείμενα απλώς και μόνο για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του, ούτε να κάνει μια στείρα κριτική στη κυβέρνηση προκειμένου να ετοιμαστεί για επικείμενες δημοτικές εκλογές.)

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι, αν και δε πήραμε θέση για το ζήτημα της ΔΕΗ (μπλακάουτ), έχουμε αρκετά σημαντικά να πούμε.

Τα μηχανήματα  πήραν φωτιά από τη γεννήτρια που εξερράγη, θέτοντας σε κίνδυνο της ζωής ενός εργαζόμενου που γλύτωσε παρά τρίχα από τα συντρίμμια (τεράστια κομμάτια μέταλλου) και τις φλόγες.

Στη δημόσια ΔΕΗ, που είναι κατά ένα μέρος ιδιωτική, έχουν αναλάβει τη συντήρηση των μηχανημάτων ιδιώτες εργολάβοι. Είναι γνωστά από καιρό, τα προβλήματα που προκύπτουν από τους ιδιώτες συντηρητές. Χρησιμοποιούν κακής ποιότητας εξαρτήματα που δε ταιριάζουν στο δίκτυο, οι δε εργαζόμενοι της επιχείρησης, όσοι έχουν απομείνει, κάνουν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να διατηρήσουν το δίκτυο σε λειτουργία πάντα ενάντια σε ιδιώτες εργολάβους συντηρητές οι οποίοι φέρνουν ότι ανταλλακτικό θέλουν και νομίζουν ότι τους συμφέρει.

Σχετικά με το ζήτημα της διασύνδεσης των νησιών όλα αυτά που σας υπόσχονται οι μεγαλοσχήμονες, είναι ζητήματα που εδώ και μια  20ετια έχουν δρομολογηθεί αλλά φαίνεται, όπως κυκλοφορεί ανάμεσα στους ίδιους τους εργαζόμενους, ότι πάλι, ανώτερα στελέχη της ΔΕΗ μαζί με πετρελαιάδες αυτή τη φορά, μπλοκάρουν τη διαδικασία της διασύνδεσης ώστε να πουλούν το πετρέλαιο τους. Εν πάση περιπτώσει δήλωσαν ότι το πρόγραμμα έχει μπει στο ΕΣΠΑ και ότι η διασύνδεση θα ξεκινήσει από του χρόνου και θα ολοκληρωθεί το 2020.

Αυτή είναι η κατάστασή σχετικά με την ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης. Δε θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακού, όσο όμως κάποιοι ιδιώτες θα βολεύουν και θα συντηρούν όπως- όπως ένα δίκτυο χωρίς να ελέγχονται, τόσο αυτός ο κίνδυνος θα κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των πολιτών και θα επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων αλλά και για την οικονομική ζωή του νησιού.

Το ΕΠΑΜ Θήρας καλεί το Δήμο Θήρας αλλά και τη ΔΕΗ ΑΕ να προχωρήσει αλλά και να διεξάγει συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους σε αυτούς που έχουν αναλάβει τις εργολαβίες συντήρησης.

Καλεί τους εργαζομένους να βγουν δημόσια και να πούνε στο κόσμο την αλήθεια.

Καλεί το Θηραϊκό λαό να συσπειρωθεί και να προστατεύσει τα Δημόσια αγαθά, όπως το ρεύμα και το νερό, από όσους θέλουν να τα ξεπουλήσουν σε επενδυτές-αρπακτικά.

 Όσο για τη κυβέρνηση, δε περιμένουμε τίποτα από τους κατοχικούς υπαλλήλους της. Αυτοί είναι ικανοί μόνο για ολονύχτια παρακμιακά πάρτι σε βιλίτσες ντόπιων εφοπλιστών όπου συνευρίσκονται δημοσιογράφοι μαζί με πρώην πράσινους και μπλε μεγαλοσχήμονες. (Μπορείτε να δείτε την ανάρτησή μας στις 16/08 στο facebook για να καταλάβετε τι εννοούμε.)

Το ΕΠΑΜ όταν ανακοινώνει κάτι, το κάνει καλά. Ο αγώνας είναι για να οργανωθεί ο λαός και είναι απελευθερωτικός από τη κατοχή της Πατρίδας μας.
 
Θήρα, 21/08/2013


Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) Θήρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: