DEH

DEH

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Όλη η αλήθεια για τα μπλακ άουτ στη Σαντορίνη και η “κίτρινη” πολιτική προπαγάνδα του ΣΚΑΪ

Η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης μετά την πυρκαγιά στο σταθμό παραγωγής της ΔΕΗ, αναδεικνύει με τον πλέον έντονο τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και την απουσία επενδύσεων εκσυγχρονισμού στο μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα.
santorini greece Όλη η αλήθεια για τα μπλακ άουτ στη Σαντορίνη και η κίτρινη πολιτική προπαγάνδα του ΣΚΑΪ

Εδώ και 20 χρόνια η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχε επισημάνει πολλές φορές τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη λειτουργία και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Τα τελευταία 4 χρόνια οι ελλείψεις προσωπικού έχουν καταστήσει τη λειτουργία της προβληματική και επιζήμια για το κοινό συμφέρον. Επανειλημμένα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει ζητήσει να γίνουν προσλήψεις, ώστε να επανδρωθούν οι σταθμοί τόσο της Ηπειρωτικής Χώρας όσο και της Νησιωτικής.
Η κυβέρνηση δεν πείθει κανέναν όταν, προσπαθεί να αναπτύξει τον τουρισμό και την ίδια στιγμή, αδιαφορεί για βασικές υποδομές όπως αυτές που αφορούν την ηλεκτροπαραγωγή.
Θα ήταν προτιμότερο και πιο αποτελεσματικό αντί να σχεδιάζει τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, να επιτρέψει στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αφ΄ ενός, να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό και αφ΄ ετέρου, να κάνει τις αναγκαίες επενδύσεις σε όλο το Νησιωτικό Σύμπλεγμα όπου υπάρχουν αυτόνομοι σταθμοί παραγωγής.
Το ατύχημα στη Σαντορίνη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βιομηχανικών ατυχημάτων στη ΔΕΗ την τελευταία περίοδο και να θυμίσει στην κυβέρνηση, τη ΡΑΕ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ό,τι η Ηλεκτρική Ενέργεια είναι πρώτιστο κοινωνικό αγαθό και ταυτόχρονα, καθοριστικός παράγοντας για την οικονομική ανάπτυξη. Θα ήταν εύλογο να αναρωτηθεί κανείς τι θα συνέβαινε στην περίπτωση ιδιωτών παραγωγών και αν αυτοί θα έκαναν τις αναγκαίες υποδομές ή ακόμα, θα κρατούσαν ανενεργές επενδύσεις μόνο για εφεδρεία, η οποία είναι τόσο πολύτιμη, ιδιαίτερα στον εκτεταμένο Νησιωτικό Χώρο της Ελλάδας. Με μαθηματική ακρίβεια το ατύχημα στη Σαντορίνη θα εξελισσόταν σε συμβάν όπως αυτό της Καλιφόρνιας πριν μερικά χρόνια!
Η Διοίκηση της ΔΕΗ, πέρα από την αναζήτηση των αιτιών, των ευθυνών και τον απολογισμό που πρέπει να κάνει, χρειάζεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προληφθούν ανάλογα γεγονότα και να προλάβει τα χειρότερα. Οφείλει επίσης να εξηγήσει κάποτε στον Ελληνικό Λαό τι σημαίνει κόστος παραγωγής, κόστος εφεδρείας και κόστος απώλειας τεχνογνωσίας (που προκαλεί η μείωση του προσωπικού λόγω των συνταξιοδοτήσεων έμπειρου τεχνικού προσωπικού).
Και για να πούμε και κάποια πράγματα με το όνομά τους και να μάθει ο Ελληνικός Λαός ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι διαχειρίζονται την κρατική περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά.
Οι μηχανές, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στη Σαντορίνη, είναι WARTSILIA. Τα τελευταία χρόνια η εν λόγω εταιρεία παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό, τη συντήρηση των μηχανών την ανέλαβε η εργοδότρια εταιρεία. Το ότι η μηχανή βγήκε off (εκτός λειτουργίας) ας αναζητήσουν τις αιτίες και τις απαντήσεις από την εν λόγω εταιρεία…
Οι τεχνικοί της ΔΕΗ έτρεξαν αμέσως να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, δουλεύοντας κάτω από αντίξοες και σκληρές συνθήκες, ηρωικά, 24 ώρες το 24ωρο, έχοντας να δώσουν μάχη τόσο με τις ελλείψεις σε υλικό όσο και με τις ελλείψεις σε προσωπικό, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιοριστούν οι συνέπειες της βλάβης και να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό, η ομαλή ηλεκτροδότηση του νησιού. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε γι αυτούς τους άοκνους εργάτες είναι ότι τους αξίζουν εύσημα!!!
Μέσα λοιπόν, σ’ αυτόν το χαμό, ο ΣΚΑΪ, βρήκε ευκαιρία για μία ακόμη φορά να κάνει την κίτρινη πολιτική προπαγάνδα του, θεωρώντας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο, θα “κρύψει” από τον Ελληνικό Λαό την αλήθεια για τις “επαφές” του με τους Έλληνες υποτελείς, μνημονιακούς πολιτικούς.
Πριν από λίγες ημέρες στην πρωινή ραδιοφωνική του εκπομπή ο κ. Άρης Πρωτοσάλτε είπε ότι το 2008 ο τέως πρόεδρος της ΔΕΗ, ο κ. Αθανασόπουλος ήθελε να κάνει τη διασύνδεση της Νησιωτικής Ελλάδας με την Ηπειρωτική στον τομέα της ενέργειας και δεν τον άφησε ο Φωτόπουλος. Επειδή στην Ελλάδα η “αντικειμενική ενημέρωση” θέλει τις επιχειρήσεις συμφερόντων Αλαφούζου να δραστηριοποιούνται στους κλάδους της Ναυτιλία και των ΜΜΕ, ας κάνουμε κι εμείς την ενημέρωσή μας κι ας μην είμαστε εφοπλιστές ή ιδιοκτήτες ΜΜΕ…
1) Το 1992 που ξεκίνησε η διασύνδεση ενέργειας στη Νησιωτική Χώρα με την Στερεά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν επέτρεψε την εγκατάσταση πυλώνων για αισθητικούς λόγους…
2) Τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών ήσαν τόσο μεγάλα – και είναι – ώστε, δεν άφησαν με τίποτα να προχωρήσει το έργο. Σαφώς, όλα αυτά τα γνώριζε ο κ. Αθανασόπουλος και ήταν μέσα στο παιχνίδι το οποίο του ορίστηκε και δέχτηκε να παίξει…
Το συγκρότημα Αλαφούζου και οι δημοσιογράφοι του αυτά δεν τα γνωρίζουν;
Δεν γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι του συγκροτήματος τις καταγγελίες για μόλυνση του… Περιβάλλοντος που βαραίνουν τον όμιλο Αλαφούζου;
Δεν γνωρίζουν για το λαθρεμπόριο πετρελαίου με τα δεξαμενόπλοια «Ασπρονήσι» και «Ενάλιος Αίθρα», όπως και για μολύνσεις θαλασσών, που οφείλονταν σε ναυάγια πεπαλαιωμένων πετρελαιοφόρων του – προτού, όμως, ξεκινήσουν οι οικολογικοί ακτιβισμοί του ομίλου ΣΚΑΪ…
Στην εποχή δε των οικολογικών ακτιβισμών, δηλαδή πρόσφατα (2009), κατηγορήθηκε για εκροή τοξικών αποβλήτων από το εργοστάσιο της οικογένειας Αλαφούζου στο Κορωπί, το οποίο εκδίδει τα έντυπα του συγκροτήματος (Καθημερινή κ.ά.), και για μια σειρά άλλων περιβαλλοντικών παραβάσεων, για τις οποίες του επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 130.000 ευρώ!
Όμως, το συγκρότημα Αλαφούζου, είναι εδώ και πολλές δεκαετίες ένας από τους πιο γνωστούς και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες στην Ελλάδα, με τις δραστηριότητές του να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα στον χώρο των επιχειρήσεων.
Δεν είναι ο κάθε συνδικαλιστής που μάχεται για το μέλλον και το αύριο αυτής της ταλαίπωρης χώρας…
Αλλοίμονο σ’ όποιον τολμήσει να πειράξει τους ημέτερους
julia Όλη η αλήθεια για τα μπλακ άουτ στη Σαντορίνη και η κίτρινη πολιτική προπαγάνδα του ΣΚΑΪΓράφει η Τζούλια Λιακοπούλου - Δημοσιογράφος
10 χρόνια αρχισυντάκτρια στη “ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ” μέχρι τον Γενάρη του 2010, οπότε και έκλεισε το περιοδικό. Έχει περάσει από αρκετές εφημερίδες και περιοδικά. Συνεργάζεται με αρκετά ξένα ηλ. μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: