DEH

DEH

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ενωτικός Συλλογος Εμπορικής Τραπεζας


ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!
ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ 199 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ! ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ : Άρθρο 120 του Συντάγματος

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της Λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Καταλύθηκαν :
1. Το Σύνταγμα της χώρας σε πολλά άρθρα (μόνο για τα εργασιακά τα άρθρα 22
παρ. 2 και 23 παρ.1 )
2. Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
3. Χάρτης θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
(άρθρα 15 παρ.1, 20, 31, 54),
4. Διεθνής Σύμβαση Εργασίας (ΔΣΕ) 122 (1964), 158 άρθρο 4, 151/1978 άρθρο 8, 154/1981 άρθρο 5, 98/1949 άρθρο2
5. Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα (ΔΣΟΚΠΔ) (άρθρο 6 παρ.2),
6. Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης (ΚΧ) (άρθρα 1, 4, 6, 12, 30 και 31)

Η Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, θα μείνει στη συνείδηση του λαού μας σαν μια ακόμη μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας αυτού του τόπου.
Τη μέρα αυτή, μέσα από ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με 199 «πατέρες του Έθνους», προχώρησαν και παρέδωσαν τη χώρα σε μια ανεπίτρεπτη εθνική και κοινωνική ήττα. Οδήγησαν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, όλο τον Ελληνικό λαό σε μια ανεπανάληπτη ταπείνωση και σε μια πορεία που, όσο και να θέλουν να το αποκρύψουν, οδηγεί νομοτελειακά στην πλήρη χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή της υπερψήφισης του μνημονίου που βάζει ταφόπλακα στο παρόν και στο μέλλον της πατρίδας μας, οι επί δυόμιση χρόνια καθ’ εξιν ψεύτες και τα ελεγχόμενα απ’ αυτούς μέσα ενημέρωσης, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι έδιναν τον «υπέρ πάντων αγώνα» με σκληρές διαπραγματεύσεις για τη σωτηρία της χώρας.

Στην πραγματικότητα φυσικά, καμιά διαπραγμάτευση δεν πραγματοποιήθηκε γιατί οι πολιτικοί ηγέτες μας δεν κατάλαβαν (στην καλύτερη γι αυτούς περίπτωση) ή σκόπιμα απέκρυψαν ότι, μοναδικός και βασικός στόχος και επιλογή των δανειστών μας είναι η μακροχρόνια ύφεση, η εκποίηση της Εθνικής περιουσίας με βάση το Αγγλικό Δίκαιο και η πλήρης κοινωνική εξαθλίωση.

Με τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, με την προσπάθεια κατάργησης Οργανισμών και κλαδικών συμβάσεων, θέλουν να δημιουργήσουν ένα διαλυμένο παραγωγικό δυναμικό, εκατομμύρια ανέργων και να χτίσουν μια σύγχρονης μορφής αποικία όπου η μη έγκαιρη πληρωμή των δανειστών μας θα επιτρέπει την περαιτέρω λεηλασία του εθνικού και δημόσιου πλούτου της χώρας.

Συνάδελφοι,
Δώσαμε και θα συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα μας για τη διασφάλιση όχι μόνο πλέον της εργασίας μας, των αποδοχών μας που νόμιμα και με τον κόπο τόσων χρόνων αποκτήσαμε αλλά και για τη διασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας και αυτής ακόμη της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

Μπορεί κάποιες από τις κεφαλές αυτού του τόπου να συμβιβάστηκαν, μπορεί κάποιοι να εξυπηρέτησαν τα κάθε είδους αφεντικά τους, μπορεί οι Εφιάλτες της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας να ξανάδειξαν το μονοπάτι στους εισβολείς αλλά ας μη ξεχνάμε ότι εμείς, ο λαός, η κοινωνία ολόκληρη δεν έχασε καμιά μάχη.

Με συνέπεια εδώ και δύο χρόνια, με δεκάδες απεργίες δόθηκε ένας μεγάλος και δύσκολος αγώνας, ένας αγώνας που δεν έχει τελεσφορήσει ακόμη γιατί οι «ηγέτες» μας αποφάσισαν να παραδοθούν σιδηροδέσμιοι στους δανειστές – δυνάστες μας.

Εμείς όμως δεν μπορούμε, δεν πρέπει και δεν πρόκειται ούτε να παραδοθούμε ούτε να απαξιώσουμε την προσπάθειά μας. Το πεδίο που θα προσπαθήσουν να πιέσουν πλέον με τους εφαρμοστικούς νόμους είναι αυτό της αποδοχής ως τετελεσμένων των επιλογών τους. Το επόμενο διάστημα η πίεση και η τρομολαγνεία θα πάρουν ακόμη χειρότερες μορφές με σκοπό να περάσει για τα καλά η αντίληψη ότι «όλα πλέον έχουν τελειώσει».

Η ζωή όμως αποδεικνύει ότι τίποτε δεν τελειώνει αν δεν αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι να το αφήσουμε στην άκρη.

Αυτά τα οποία προσπαθούν σήμερα να καταργήσουν είναι οι ουσιώδεις όροι εργασίας μας, αυτά που θέλουν να χτυπήσουν είναι οι Οργανισμοί και όλα αυτά που επί σειρά ετών μας δίνουν τις βάσεις για μια αξιοπρεπή δουλειά. Ξεχνούν όμως, ή θέλουν να πείσουν εμάς να ξεχάσουμε, ότι οι ουσιώδεις όροι εργασίας μας όπως η ρήτρα μονιμότητας, δεν μπορούν να καταργηθούν από τους νόμους του οποιουδήποτε μνημονίου.
  •  Η τρομοκράτηση των εργαζομένων δεν θα περάσει
  •  Οι νόμοι τους θα καταπέσουν σαν τραπουλόχαρτα
  •  Οι ζωές των ανθρώπων δεν καταργούνται από αποφάσεις, η ιστορία δεν γράφεται από διατάγματα.
Συνεχίζουμε όλοι μέχρι τη τελική δικαίωση.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας
Γ.Γουγούλης Μ.Τσιμρόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: