DEH

DEH

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ - Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ.


Ο αρχιτέκτων της εθνικής μας χρεοκοπίας και νυν Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δίνει για μια ακόμη φορά διαπιστευτήρια, στα μεγάλα συμφέροντα.
Μετά την παράδοση της εθνικής οικονομίας στους πλιατσικολόγους της Τρόικας και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, επανέρχεται σήμερα για να κάνει αβάντα, να στρώσει το χαλί, στα μεγάλα ενεργειακά συμφέροντα.
Απροκάλυπτα και κυνικά, με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δημοσιοποιήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 268), στις 31 Δεκεμβρίου του 2011, καταργεί "εν κρυπτώ και παραβύστω" την διάταξη του Νόμου 4001/2011, που ο ίδιος προ ολίγων μηνών

ψήφισε, η οποία προέβλεπε την διατήρηση του άμεσου ή εμέσου έλεγχου του Δημοσίου στην ΑΔΜΗΕ, όπως και το δικαίωμα του Δημοσίου να διορίζει τα μέλη της Διοίκησης της Εταιρίας.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ο αρμόδιος Υπουργός, ως γνήσιος εκφραστής συμφερόντων, μέσω της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ανοίγει τον δρόμο για την είσοδο των ιδιωτών επενδυτών στο δίκτυο Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργεια της ΔΕΗ. Το εκλεκτό παιδί της Τρόικας και των τραπεζιτών, χωρίς προσχήματα και ίχνος ντροπής, προετοιμάζει το τοπίο για την άλωση και το ξεπούλημα της ΑΔΜΗΕ.


Ο κύριος Παπακωνσταντίνου, έχασε και τα τελευταία σημάδια αξιοπιστίας. Στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει την εγχώρια ενεργειακή διαπλοκή ξεπέρασε κάθε όριο. Λειτουργεί απροκάλυπτα ως φερέφωνο επιχειρηματιών και ιδιοτελών συμφερόντων.


Στο παράδοξο ατόπημα του Υπουργού, υπάρχει απάντηση και αντίλογος. Ο Δημόσιος κολοσσός δεν είναι λάφυρο προς παραχώρηση. Η ΔΕΗ δεν ανήκει στην κυβέρνηση και τους τοκογλύφους δανειστές. Η ΔΕΗ είναι εθνικό κεφάλαιο.


Διαμηνύουμε στον κ. Υπουργό ότι ως εδώ και μη παρέκει. Οι εργαζόμενοι στον, Όμιλο της ΔΕΗ και ειδικότερα στον ΑΔΜΗΕ με δυναμικές αντιδράσεις θα τον υποχρεώσουν να σταματήσει την διαδικασία κύρωσης της κατάπτυστης πράξης νομοθετικού περιεχομένου.


Καθιστούμε σαφές στην κυβέρνηση ότι δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ, καμιά πολιτική νομιμοποίηση για παραχώρηση του ΑΔΜΗΕ, καμία νομιμοποίηση για εκποίηση των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ.

Δεν θα επιτρέψουμε στον ανάλγητο Υπουργό να διαλύσει και να ξεπουλήσει την μεγαλύτερη Επιχείρηση του Ελληνικού λαού.

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε κανένα, να θυσιάσει το δημόσιο συμφέρον, να θυσιάσει την ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ.



Σε κάθε περίπτωση, για ότι επακολουθήσει, η ευθύνη βαραίνει, αποκλειστικά και μόνο, την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό της.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: