DEH

DEH

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Όποιος θέλει να δείξει πόσο μεγάλος είναι, το μπόι του με μεγαλύτερους μετράει.

του Χρ. Παπαδόπουλο
από την μόνιμη στήλη
ANTΙΡΟΠΑ στο kozan.gr
Όποιος θέλει να δείξει πόσο μεγάλος είναι, το μπόι του με μεγαλύτερους μετράει. Αυτό επιδίωξε με τις χθεσινές δηλώσεις του ο κ. Αντ. Σαμαράς. Μόνο που αντί να αντιπαρατεθεί με κάτι ισοϋψή του, επέλεξε τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο. Θεώρησε ότι, η «ντομπροσύνη», το πολιτικό «θάρρος», ο «τσαμπουκάς» – στοιχεία απαραίτητα να προβιβαστεί κάποιος σε πρωθυπουργός – μπορούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη υπεραξία, αν επιδείξει περίσσεια αναλγησία απέναντι στους εργαζόμενους.
«Είμαι αντίθετος με όσους απειλούν να κατεβάσουν τους διακόπτες του ρεύματος, αντίθετος με όσους θεωρούν δικαίωμά τους να παραλύουν την οικονομική ζωή της πόλης, με καθημερινές πορείες εκατό ατόμων, που αναστατώνουν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων.
Είμαι απέναντι σε όλους αυτούς!
Και δεν θα τους κοροϊδέψω. Τους το λέω ευθέως. Τους το λέω κατάμουτρα:
Να μη μας ψηφίσουν ποτέ!»
Αυτά δήλωσε με στόμφο ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους που με επιμονή «αντιστέκονται με λύσσα στον ακρωτηριασμό τους …, ενάντια σε κάθε είδους ακρωτηριασμό, να καταργήσουν όλες τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ο άνθρωπος είναι ον ταπεινωμένο»(Κάριν Στρούκ).
Επέλεξε ως αντιπάλους τους εργαζόμενους ο κ. Σαμαράς, για να δείξει πόσο μεγάλος «πολιτικός» είναι.
Αυτούς, που σήμερα οδηγούνται μαζικά στην ανεργία και την ανασφάλεια.
Αυτούς, που τους αφαιρούνται δικαιώματα, που με αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν.
Αυτούς, που οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής εξανεμίζονται εν μία νυκτί, με το κοινοβουλευτικό αλισβερίσι που έχει στήσει το πολιτικό κατεστημένο.
Αυτούς, που τους έχουν φορτώσει να πληρώσουν τους λογαριασμούς, από τα διαχρονικά λάθη και την ασυδοσία όλου του πολιτικού συστήματος.
Αυτούς, που καθημερινά πασχίζουν σε βάρος της υγείας και της ίδιας της ζωής τους, να ηλεκτροδοτήσουν (ως χθες) όλη τη χώρα και να κρατήσουν (σήμερα) σε υψηλή κερδοφορία την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.
Αυτούς, που αντιστέκονται στις προσπάθειες αυτών που θέλουν μαζί με τα ασημικά αυτής της χώρας, να πουλήσουν και τα εργαλεία της. Αυτά, που θα κάνουν τη μηχανή της χώρας να ξαναδουλέψει στο μέλλον.

Αλήθεια τι θέλετε κ. Σαμαρά;
-Ένα λαό, που να σκύβει το κεφάλι και να λέει «σφάξε με αγά μου να αγιάσω»;
-Ένα λαό, που θα παρακολουθεί τον ακρωτηριασμό και τον αργό θάνατο του αμίλητα και αγόγγυστα;
-Ένα λαό ταπεινωμένο, διασυρμένο από τους ευρωπαίους συμμάχους σας, που με τόση υπερηφάνεια κάθε φορά τους επικαλείστε; («Δεν έχουν ακούσει ότι την Ευρώπη σήμερα δεν την κυβερνά ο… Εμβέρ Χότζα, αλλά την κυβερνούν Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα;»).
ΟΧΙ κ. Σαμαρά. «Να είμαστε ρεαλιστές». Δυστυχώς για σας και τους ομοίους σας, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα «ζητάμε το αδύνατο»( Ερνέστο Τσε Γκεβάρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: